Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На облаштування укриттів у Коломийському ліцею №5 витратили понад 2 млн грн

З початком повномасштабної війни всі школи мали облаштувати укриття, аби діти могли пересидіти повітряну тривогу в безпечному місці. Однак у Коломийському ліцеї №5 наприкінці серпня сховища не мали належного стану. У грудні оголосили тендер на більше ніж 11 млн грн, аби облаштувати укриття.

Інформатор розповість деталі закупівлі.

30 серпня під час батьківських зборів укриття виглядало так. Деталі у статті: У ліцею №5 в Коломиї сварилися і оглядали сховища

Тендер на поточний ремонт приміщення для укриття в основному корпусі ліцею оголосили 7 грудня 2022 року. Очікувана вартість – 11 473 435 грн. У тендері взяв участь тільки ФОП Машталер Андрій Володимирович. Він не скинув у ціні жодної копійки.

Згідно даних платформи You Control, основний вид діяльності Андрія Машталера – будівництво житлових і нежитлових будівель.

З договору ясно, що роботи мали завершитися до кінця 2022 року – 31 грудня. Джерелом фінансування є кошти міського бюджету.

9 грудня у договір внесли зміни: вартість ремонту склала тільки 2 431 996 грн. Як нам сказала Тетяна Плищук – контактна особа цієї закупівлі, підрядник встиг виконати лише частину робіт. Тому і сума значно менша.

Чи будуть продовжені роботи з облаштування – наразі невідомо. Все залежить від фінансування на 2023 рік.

До теми: Всі рівні, але є рівніші: як міська рада ділить кошти на укриття в закладах освіти

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Христина Бойчук

Нагору