Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В одному селі плачуть, а в сусідних – скачуть

13 січня щороку вся Україна святкує Маланку, проте цього року українцям не до веселощів. У багатьох регіонах України відмінили це дійство, зокрема, знамениті Маланки на Буковині не відбулися. Щодо нашого регіону, то славне дійсно у Пістині та Космачі,Снятинській, Коломийській та Обертинських громадах з поваги до воїнів та загалом ситуації в країні також не відбулися . Адже Маланка – це традиції, але в більшості це чорти, злі сили та розваги, які зараз у період війни не на часі.

Пише Інформатор.

Особливо тривожним та опечаленим сьогоднішній день був у Нижньовербізькій громаді. Адже в селі Ковалівка в останню дорогу проводжали Героя Володимира Стражника. Інформатор по дорозі з похорону був дуже здивованим, адже повертаючись в Коломию на території Нижньовербізької громади, а саме в селах Нижньому та Верхньому Вербіжі побачив декілька партій «Маланок». 

До слова, знамениті Пістинська та Космацька Маланки цього року відмінилася.

Зазвичай в день прощань з захисниками на території громад за розпорядженням керівників всі заходи розважально-культурного спрямування скасовують і оголошуються дні жалоби, але не у Нижньому Вербіжі, тому логічно, що діти та молодь продовжували меланкувати.

У своєму дописі Нижньовербізька сільська рада повідомила, що громада перебуває у скорботі, проте дня жалоби не оголошено, жодних заходів не скасовано.

До прикладу, у Кутську громаду завтра прибуде тіло Героя Івана Бужори, проте сьогодні розпорядженням №9/04-01 селищного голови Дмитра Павлюка -15 січня оголошено днем жалоби у громаді.

А в Печеніжинській громаді у селі Слобода веселу Маланку замінили на коляду. Таким чином вони збирають гроші на ЗСУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору