Інформатор Коломия

ВЛАДА

Нове-латане: як в коломийській ратуші виправлять ситуацію з новими дорогами, які сипляться

Щонайменше 4 нещодавно зроблені дороги у Коломиї уже почали руйнуватися. Мер Коломиї Богдан Станіславський пояснив причини такого явища на прикладі випікання хліба.

Повідомляє Інформатор.

Вул. Шарлая, вул. Хмельницького, вул. Довбуша, вул. Старицького не витримали й місяця після ремонту. Дрібніші та більші ями, павутинка з тріщин та розкришені краї – переконливі свідчення того, що дороги відремонтували неякісно.

віл. Старицького за 3 тижні по ремонту

На вул. Старицького на трьох ділянках уже встигли й латки поставити. І це попри те, що ми досі не знаємо вартості цих робі, адже на сайті закупівель є чимало аукціонів, що стосуються вул. Старицього. Зокрема відомо, що капітальний ремонт вулиці у 2021 році планували здійснити за 24 млн грн.

Інші вулиці протрималися ще менше.

Найбільше ознак руйнування на вул. Шарлая: дорога сиплеться і по краях, і посеред полотна. Таке часто буває, коли виробники асфальту не дотримуються температурного режиму. В таких випадках виконавці відмовляються від такої сировини.

Міський голова у прямому ефірі на місцевому телебачення вирішив порівняти ремонт доріг із випіканням хліба:

“Всі ми знаємо, як випікається хліб. Уявіть собі, що йде бродіння, ше шось і нема світла. Так само асфальтним заводам була велика проблема виготовити суміш. Це не тільки ця причина, але одна з причин. Але суть яка: є гарантії. Як би вони не зробили –  гарантії”, – стверджує Богдан Станіславський.

Міський голова стверджує, що як тільки дозволить погода, виконавець відремонтує ці ділянки дороги. Тим часом практики гарантійних зобов’язань на поточні ремонти доріг наразі не було. На капітальні – так, але всі ці дороги йшли по поточному ремонту.

Єдиний пункт, де в договорі по ремонту вул. Шарлая згадано про якість говорить так:

Як бачимо про гарантійне обслуговування тут – ні слова.

Пропонуємо подивитися, як ці дороги виглядають нині:

Вулиця Богдана Хмельницького, місяць після ремонту. Вартість робіт – 7 млн грн

Вулиця Шарлая, 2 тижні після ремонту. Вартість робіт – 9 млн грн.

Вулиця Старицького, 3 тижні після ремонту, уже залатали. Вартість робіт досі невідома.

Вулиця Довбуша, 1 місяць після ремонту.

Інформатор продовжує стежити за якість робіт в Коломиї і зокрема – за вирішенням проблеми руйнувань нового асфальтового покриття на наших дорогах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору