Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

Темна історія: чому СБУ звинувачувала мера Попасної у співпраці з окупантами і чи вплине це на рішення про його призначення в освіту Коломиї?

У 2014 році меру Попасної Юрію Онищенку висунули підозру за звинуваченнями у допомозі терористичній організації “ЛНР” проведення псевдореферендуму. Сліди цієї справи загубились у мережі й з 2016 року наразі нема даних, чим закінчився суд. Аж ось колишній мер Попасної з’явився в ратуші Коломиї. З доступом до камер відеоспостереження, а тепер – і до документації управління освіти Коломийської міськради.

Інформатор звертає увагу громадськості на резонансну ситуацію.

Висуванець компартії з досвідом тренера,”воєнрука” та інспектора ДАІ, Юрій Онищенко з’явився у Коломийській міській раді біля 2 місяців тому.

Влаштувався у муніципальну інспекцію і навіть завідував сектором диспечерської служби, яка має доступ до камер відеоспостереження у Коломийській громаді.

Сьогодні Юрій Онищенко стажується на посаду заступника начальника управління освіти.

Власне, пошуки очільника коломийської освіти тривають вже не перший місяць, кілька претендентів уже мали бути призначені, та останньої миті все зривалось.

Про стажування колишнього міського голови Попасної у міській раді не поширювались, поки у дзвони не забили самі освітяни і мати загиблого керівника освіти Любомира Бордуна.

Детальніше: Чи візьмуть в керівництво освіти Коломиї колишнього мера Попасної, висуванця компартії

А тим часом у мережі ще можна виловити інформацію з interfax, ukrinform,tyzhden, 24 канал, espreso.tv, depo та інших ЗМІ про справу СБУ, в якій мера Попасної звинувачували у справі співпраці з бойовиками, зокрема у березні-травні 2014 року організував у місті “референдум” на підтримку терористичної організації “ЛНР” та брав участь у антиукраїнських мітингах.

Нагадаємо, у травні 2014 року у містах Луганській та Донецькій області відбувся псевдореферендум.

Згодом 50 високопосадовців та службовців місцевого самоврядування звинувачувались у посягання на територіальну цілісність України.

У 2014-му після так званого референдуму місто було окуповане понад два місяці. 22 липня над адмінбудівлями у Попасній знову замайорів український прапор  і, як писали ЗМІ, на першому українському БТРі місцеві мешканці побачили мера, який висувався від компартії, Юрія Онищенка.

Скіршот із сайту ЦВК, де видно, що Юрій Онищенко був висуванцем від комуністичної партії.

Працівники СБУ задокументували протиправну діяльність міського голови Попасної Юрія Онищенка, який у березні-травні 2014 року організував так званий референдум, сам зачитував рішення обласної поради щодо проведення цього референдуму. І ми сподівалися, що вчора суд розгляне й обере йому запобіжний захід, але, я думаю, що це буде зроблено сьогодні“, – сказав В.Грицак на брифінгу в липні 2016 року в Києві.

Тим часом мер Коломиї Богдан Станіславський активно взявся захищати майбутнього претендента на високу посаду в управлінні освіти Коломиї. Зокрема згадав про закони, рівність та християнство, додавши до допису світлину Любомира Гузара і цитату патріарха.

“І якщо комусь здається, що, прикриваючи власні суб’єктивні бажання, він може знецінювати українця через те, де він народився, то забудьте це як страшний сон”, – категорично заявляв Станіславський.

Тисячі коментарів проти такого призначення, але заступник міського голови Володимир Григору, до слова військовослужбовець, підтримав мера у його стремлінні захистити колишнього мера Попасної.

До теми: Що думають коломияни про намір Богдана Станіславського призначити в керівництво освіти колишнього мера Попасної

Ми не маємо даних, чим закінчилась ця права, але звертатимемось по консультацію та допомогу в СБУ.

Чимало подібних статей у ЗМІ уже видалені. А тому просто збережемо скріншоти зі статей, які наразі ще є. До слова, посилання на першоджерело – сайт СБУ – уже дає помилку 404.

Тим часом ні для кого не секрет, що у навчальних закладах зберігається інформація про учнів та їхніх батьків. Це десятки тисяч прізвищ, адрес, даних про місце роботи та ін. Що вже й говорити про камери відеспостереження, які є у доступі диспетчерської служби, за якими не складно встановити переміщення військово техніки, волонтерів, які везуть допомогу на передову та багато іншого.

Висновки кожен з нас у силі зробити самостійно. Йдеться про безпеку, довіру, дітей і тисячі батьків, дані про яких є в управлінні освіти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору