Інформатор Коломия

ВЛАДА

Депутати Коломиї збирають позачергову сесію і вимагатимуть перевірити Юрія Онищенка

Скандали таки мають результат. 31 січня депутати Коломийської ТГ готують на позачергову сесію міськради рішення про доцільність призначення Юрія Онищенка на посаду очільника управління освіти.

Інформатор знає деталі.

З наших джерел у ратуші стало відомо, що такий збір підписів за термінову сесію уже триває від 28 січня.

І йтиметься якраз не про саме призначення, а про перевірку особи Юрія Івановича Онищенка.

Нараз більшість партій зголосилась зібратись у залі засідань і вирішити цю резонансну справу. Проте вагаються ще фракція “Об’єднання Батьківщина” та Народний рух України. Про наміри промерської фракції “Об’єднання Самопоміч” наразі нічого невідомо.

Увага, оновлено! Фракція “Батьківщини” також долучилась дот збору підписів.

До теми: Чи візьмуть в керівництво освіти Коломиї колишнього мера Попасної, висуванця компартії

Але заступник з комунальних питань Володимир Григорук, заступник із соціальних питань Ігор Івахнюк, деякі інші депутати та службовці ратуші активно поширювали у себе на сторінці допис мера Коломиї Богдана Станіславського, де той активно взявся захищати майбутнього претендента на високу посаду в управлінні освіти Коломиї. Зокрема згадав про закони, рівність та християнство, додавши до допису світлину Любомира Гузара і цитату патріарха.

“І якщо комусь здається, що, прикриваючи власні суб’єктивні бажання, він може знецінювати українця через те, де він народився, то забудьте це як страшний сон”, – категорично заявляв Станіславський.

Рішення ж готують на підставі до статей 5, 12, 20 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” на підставі суспільного резонансу та шкоди авторитету органів місцевого самоврядування. Дана інформація наразі ще не оприлюднена від ініціаторів. Інформатор чекає публічного підтвердження.

Деталі справи Онищенка: Темна історія: чому СБУ звинувачувала мера Попасної у співпраці з окупантами і чи вплине це на рішення про його призначення в освіту Коломиї?

Однією з перший заклик до збору підписів заявила депутатка від фракції УНП Леся Белявська.

Тим часом заява депутатки Галини Белі про те, що сумніви виникають не через походження тієї особи.

“Головне при обранні — це професійність та вчинки. Запропонований кандидат, по-перше, не має жодного досвіду чи відповідної освіти для того, щоб керувати усіма освітніми процесами в нашій громаді. По-друге, цей кандидат має дуже сумнівне минуле, зокрема членство у партії регіонів та підозра СБУ у сепаратизмі у 2014 році у м. Попасна.

Звісно ми сподіваємось, що людина зрозуміла помилковість своїх переконань, але погодьтеся, що і в нашій громаді є багато гідних кандидатів із більшим досвідом у галузі та відсутності сумнівної поведінки”, – зазначила коломийська депутатка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору