Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломиянин Юрій Романюк знову спробував відкрити вулицю в Коломиї

В листопаді 2022 року колишній депутат облради Юрій Романюк сповістив, що віднайшов загублену вулицю (насправді прохід між будинками) й навіть запропонував дати їй ім’я Джо Байдена, Бориса Джонсона чи скромно присвоїти їй власне прізвище. Зараз чоловік виявив ще одне ласе місце на внесення до переліку топонімів Коломиї.

Інформатор з’ясовував, що і як цього разу.

Йдеться про нещодавно доведений до пуття провулок, який сполучає пл. Відродження та продовольний ринок.

Юрій Романюк стверджує, що раніше вулиця носила ім’я Гната Хоткевича, але не дає джерел, звідки він це взяв. Тим часом ні в архівах, ні у книзі краєзнавця Степана Андріїшина “Вулиці старовинної Коломиї” про таку вулицю згадок нема.

Досліджуйте історію Коломиї з нами: Місце страт і зміни влад: історія площі Відродження в Коломиї

Провулок не має жодної будівлі, яка б не мала адреси: одні відносяться до площі Шевченка, інші – до площі Відродження. По суті це внутрішній дворик рогу цих площ.

Але, вочевидь, колишній політичний діяч не покидає сил у пошуках загублених вулиць Коломиї. Принаймні цього разу він Юрій Романюк не пропонував назвати вулицю на власну честь.

До теми: Джо Байден, Борис Джонсон чи Юрій Романюк: депутат пропонує назвати провулок на честь себе

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Наталка Сандецька

Нагору