Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Депутати озвучили свою вимогу перевіряти нових працівників міської ради та підрозділів

Позачергова сесія Коломийської міської ради 31 січня тривала 20 хвилин. Депутати майже одноголосно підтримали звернення до НАЗК, СБУ, центру комплектування, Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Нацполіції. А крім того озвучили свої враження від зустрічі зі стажером в управління освіти, колишнім мером Попасної.

Повідомляє Інформатор

У зв’язку з суспільним резонансом серед мешканців Коломийської міської територіальної громади стосовно імовірного призначення Онищенка Юрія Івановича на посаду заступника начальника управління освіти, просимо вас здійснювати спеціальну перевірку посадових осіб місцевого самоврядування, які прийняті для проходження служби в органах місцевого самоврядування під час дії воєнного стану та продовжують працювати в органах місцевого самоврядування. Також просимо в подальшому здійснювати такі перевірки“, – йдеться у рішенні міськради.

Причиною такого звернення стала резонансна справа щодо наміру міського голови призначити колишнього мера Попасної Юрія Онищенка на посаду заступника начальника управління освіти Коломийської міської ради попри давню справу зі звинуваченнями СБУ причетності Онищенка до організації псевдореферендуму в окупованій Попасній у травні 2014 року.

Справа пішла до суду ще 2016 року, проте результатів ще нема.

Попри це чоловік кілька місяців працював у муніципальній інспекції, а потім готувався до високої посади в управлінні освіти Коломиї.

До теми: Темна історія: чому СБУ звинувачувала мера Попасної у співпраці з окупантами і чи вплине це на рішення про його призначення в освіту Коломиї?

з допису міського голови дізнаємось також, що дружина Онищенка несе службу в 10 гірсько-штурмовій бригаді.

Після публікацій про у ЗМІ та соцмережах звинувачень СБУ стосовно Онищенка міський голова визнав, що “недогледіли” і припинив стажування.

Одна з ініціаторок такої перевірки – Леся Белявська – озвучила почуте на погоджувальній раді, що відбулась напередодні.

Зокрема депутатка розповіла, що Юрій Онищенко у своєму виступі кілька разів вживав формулювання “Ми, комуністи” та “У нас, комуністів”. Такі речі пані Леся вважає неприпустимими і вимагає кадровиків ратуші бути більш пильними в підборі персоналу.

А крім того вона запропонувала “заморозити” пошуки нового очільника освіти Коломиї.

До теми: Мати загиблого освітянина Любомира Бордуна подала заяву на стажування в управлінні освіти

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору