Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Скільки коштують роботи по підрізанню дерев у парку Коломиї

Від 2022 року опіку над парками і скверами біля озера взяв на себе Коломийський центр дозвілля і туризму. Минулоріч вони витратили 775 тис грн з бюджету міста на озеленення. Цей рік розпочався з підрізки крон дерев. На такі роботи за податків коломиян витратять більше 73 тис грн.

Інформатор знає деталі.

Як і завжди послуги зі зрізки та підрізання крон дерев виконує комунальне підприємство “Зеленосвіт”. Ця закупівля відбулась без оголошення торгів, а тому не вдалось зекономити ні гривні.

Також нагадаємо, що у парку зрізали 11 дерев, зокрема і величну сосну біля літньої сцени.

До теми: У міському парку зрізали сосну

 

Підрізка дерев, на думку експерта зеленого господарства Василя Лютака, у Коломиї не завжди проводиться грамотно. Адже, коли зрізають більше 25% крони, то це розцінюється як обрізка до ступеню припинення росту. А відтак дерево починає гнити або трухлявіти.

У випадку з деревами, які обрізали у міському парку у січні бачимо, що від дерев часто залишається тільки стовбур, а тому за кілька років рослини мають виразні ознаки аварійних. Їх врешті зрізають.

Також нагадуємо, що міський парк ім. Трильовського у Коломиї має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва і знаходить під охороною природно-заповідного фонду України.

До теми: На озеленення парків у Коломиї витратили понад 775 тис грн

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору