Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Платна, бо платна: який історичний центр береже парковка на міському озері?

Міський голова запевняє, що впровадження платного паркування в середмісті Коломиї має на меті зберегти історичний центр міста. Проте минулого місяця до переліку стоянок, які стали платними, додали і парковку попри міське озеро.

Деталі дізнавався Інформатор.

Мер Коломиї повідомив у ефірі одного телеканалу, що історичний центр міста треба зберегти від загазованості. Тому-то місцева влада й вирішила зробити там платні місця для паркування. Більше у статті: В якому випадку в Коломиї можуть підняти ціни на паркування?

На питання, чому платна стоянка тепер і біля міського озера імені Юрія Руфа, очільник міста сказав:

“Ну, платна тому що… От бачите, безкоштовно є по Січових Стрільців, ставлять вже в два ряди. Раз є такий великий попит і нема, де стати, то треба… В світі це все відомо. Для цього формується, що це є платна послуга.”

Він зазначив, що в європейських гарних містах безкоштовних парковок немає. Якщо є, то вони в нічний час, так як і в нашому місті.

Міський голова також подякував мешканцям та гостям Коломиї, що вони дотримуються культури паркування.

До теми: Хай люди обійдуть: на Січових Стрільців водій авто перегородив прохід пішоходам

За словами мера, за минулий рік з платних парковок вдалося зібрати 2,5 мільйони гривень: чистого прибутку – 340 тисяч, в бюджет перераховано більше 800 000 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору