Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті через негоду знеструмлено багато підстанцій

Зранку 21 лютого багато прикарпатців побачили, що вдома немає світла. Це пов’язано з сильним вітром у деяких районах нашої області.

Повідомило Прикарпаттяобленерго, пише Інформатор.

На ранок 21 лютого аварійні вимкнення електроенергії зафіксували на 125 підстанціях області. Найбільше шкоди вітер спричинив у гірських районах:

  • Богородчанський,
  • Верховинський,
  • Косівський,
  • Рожнятівський.

Також поодинокі вимкнення в мережах 0,4 кВт фіксуються на території всієї області.

“Більшість місць аварій виявлені і там уже працюють бригади обленерго, щоб якнайшвидше відновити електропостачання. За сприятливих погодних умов електропостачання буде відновлене до кінця дня. Однак, вітер не вщухає, створюючи небезпечні умови роботи для енергетиків та спричиняючи нові аварійні ситуації”, – йдеться у дописі обленерго.

Прикарпатців просять з розумінням поставитися до вимкнень, а також нагадують про небезпеку, яку несуть обірвані проводи. Якщо ви такий помітили, не наближайтесь до нього ближче, ніж на 8 метрів та за можливості обгородіть ділянку навколо місця аварії в радіусі 8-10 метрів, щоб попередити інших.

Не намагайтесь усунути поломку самостійно – дочекайтесь приїзду фахівців.

Фото – ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору