Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Наркологічний центр та психлікарню в Івано-Франківську можуть ліквідувати

22 лютого в Івано-Франківську під будівлю обласної ради на мирну акцію протесту вийшли працівники Прикарпатського наркологічного центру та психіатричної лікарні №1 через можливу ліквідацію цих закладів.

Деталями діляться наші колеги з Інформатор Івано-Франківськ.

На сьогоднішній сесії обласної ради мали обговорювати об’єднання наркологічного центру та психлікарні №1 із Обласною психоневрологічною лікарнею №3. Це означало б закриття цих двох закладів охорони здоров’я. Саме тому близько 30 людей – переважно це колектив наркологічного центру – прийшли на мітинг. Існування Прикарпатського наркологічного центру під загрозою, адже землі, де він розташований, можуть віддати під забудову багатоповерхівок.

Для більшості працівників ліквідація означає звільнення з роботи. Крім того, пацієнти цих медичних установ мають лікуватися під постійним наглядом медперсоналу.

“Дійсно є дуже багато пацієнтів. Якщо рішення не переглянуть, більша половина колективу опиниться на вулиці, швидше за все. Не знаю чи всі, можливо комусь щось запропонують. Просто ми не знаємо, чого очікувати від завтрашнього дня“, – каже Лідія Ніколенко, лікар-психіатр і нарколог.

Медична реєстраторка Світлана Зубашева каже, що у наркологічному центрі працюють гарні спеціалісти, які дійсно допомагають людям. Вона додає, що заклад може працювати самостійно.

Через повітряну тривогу акцію довелось призупинити. Франківські колеги продовжать слідкувати за ситуацією.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору