Інформатор Коломия

ГРОШІ

Дорогу на вул. Кобилянської в Коломиї робитиме тернопільска фірма, заснована місцевими… боксерами

На капітальний ремонт вулиці Кобилянської влада Коломиї готова була витратити майже 7 млн 860 тис грн. Але у тендері взяло участь три учасника, а відтак вдалось зекономити понад 909 тис грн. 

Інформатор дізнавався, хто ж наш новий підрядник і чи врахували побажання мешканців вулиці Кобилянської у перелік робіт з капітального ремонту.

Тендер на ремонт вулиці проводився з використанням електронних торгів. Держаудитслужба мала певні зауваження, зокрема моніторинг довів, що тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону. На що начальник управління комунального господарства Андрій Радовець відповів, що більше таке не повториться.

До теми: Наасфальтували, защебенили і назамітали на 71 млн грн: що Коломия закуповувала у “Автомагісталь-ІФ”

10 березня 2023 управління комунального господарства підписало договір із ТОВ “БМБУД”, зареєстрованими у селі Настасів Тернопільської області.

Згідно даних платформи YouControl компанія зареєстрована 6 років тому, має статутний капітал 904 тис грн і була помічена у десятках судових справ та кількох скандалах у ЗМІ. А ще має борг, за яким не закрито виконавче провадження.

Зокрема програма “Наші гроші” висвітлювала схему ремонту доріг у Тернопільській області. У 2018 році Служби автомобільних доріг у Тернопільській області  уклала 177 договорів протягом двох тижнів з місцевою та маловідомою компанією «БМБуд». А потім виявилось, що йдеться про всього 7 доріг, які розбили на маленькі ділянки, аби оминути відкритих торгів і протягнути закупівлю.

Також розслідування журналістів виявило, що за фірмами стоять тернопільські боксери. Імена раптово успішних бізнесменів Олександра Івахіва та Андрія Самарика значно частіше згадують на сторінках в соцмережах спортклубів «Фаєр» та «LifeStyle», які спеціалізуються більше на тайському боксі, ніж на документах на Prozorro. Що є цілком зрозуміло, адже вони є тренерами в цих клубах.

З 2018 року власники ТОВ «БМБуд» не раз змінились. Сьогодні власником фірми є житель міста Ланівці Валерій Вікторович Носик.

Минулого року компанія уклала договорів на понад 153 млн грн. А цього року – один-єдиний з управлінням комунального господарства Коломийської міської ради на суму 6 949 923 грн, саме на ремонт вул. Кобилянської.

За ці гроші підрядник повинен демонтувати старе покриття, бортові камені, пішохідні доріжки, а потім підготувати основу під асфальтування, на проїзній частині встелити 2 шари асфальту, а тротуари викласти плиткою.

Побажання мешканців вулиці у технічних завдання також враховані: за умовами закупівлі фірма має облаштувати тут водовідведення, а також замінити огородження на мостику, що заходиться на вулиці Кобилянської на відрізку між входом у парк і кортами.

Нам залишається тільки спостерігати і сподіватися, що підрядник виконає усі вимоги договору. Якість цих робіт зможемо оцінити тільки з часом.

До теми: ТОВ «Альянсбудпроект-ІФ»: гребе, ремонтує і півсфери ставить

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору