Інформатор Коломия

ГРОШІ

Фен-шуй по-коломийськи: що змінилось у міському парку

Наш багатостраждальний парк, здається, вже нічим не здивуєш. А проте намагання таки є. Кілька днів тут тривали роботи: садили юку, підливали її водами з потоку, обрізали кипариси й туї. А ще навезли купки землі.

Що змінилось у міському парку ім. Трильовського – бачив Інформатор.

Густий вічнозелений острівець перед руїнами колишнього літнього кінотеатру був чи не єдиним мальовничим місцем у парку. Тут вирішили навести лад: оголили стовбури, попідрізавши гілки, а кипарис просто зрізали наполовину.

До теми: 1500 грн за ресторан і 3300 за атракціони: що Коломия заробила на землі в парку

У трьох місцях парку висадили кущі юки: близько станції швидкої, біля літньої сцени та вздовж нової доріжки по обидва боки. Поливали саджанці водою з потічка, що протікає в парку.

До слова, юка – вічнозелена і досить невибаглива рослина родини холодкових, що прийшла до нас із побережжя Атлантичного океану. Вартість одного куща коливається в межах 50 грн.

Проте за ці, що у парку, місто не заплатило нічого: ці рослини викорчували з клумби біля Музею писанкового розпису і пересадили у парк.

До теми: Скільки коштували доріжки в парку Трильовського в Коломиї

Керівниця центру дозвілля і туризму Таїсія Костюк, яка опікується парками, озерами та іншими зонами відпочинку, каже, що наразі капітальні видатки неможливі, тому планують тільки поточну роботу.

Зокрема хочуть відремонтувати старі лавки з бетонними опорами. Як з’явиться можливість – закуплять нові. Також працюють над проблемою фактичної відсутності вбиральні у парку відпочинку.

До теми: Перекопи у міському парку Коломиї нищать дерева і порушують закон

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору