Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чи буде забудоване Шевченківське озеро: мер відповів на прямі питання громади

20 березня о 18:00 сотні коломиян зібралися біля Шевченківського озера на зустріч з міським головою. Кілька разів ситуація геть виходила з-під контролю: крики, звинувачення, вимога піти у відставку. 

Про що шум-гам і чим то закінчилось – знає Інформатор.

Понад вечір понеділка, 20 березня, до Шевченківського озера їхали машинами, велосипедами і йшли пішки від малого до старого. У коломиян назбиралися сотні питань і претензій до міського голови і кожен квапився їх озвучити.

Відтак перші 20 хвилин зустрічі – суцільний балаган. Емоційні звинувачення і навіть пряму зневагу зустрічали оплесками, не даючи міському голові ні пояснити, ні вкласти зауваження. А врешті емоції почали вщухати і перейшли до конструктивної бесіди.

Коломияни хотіли почути відповіді на важливі питання по питанню озера:

  1. Чи зрізатимуть тут ще дерева, адже тільки з одного боку від Торговиці вже під пилу пішло 26 тополь?
  2. Під що готують цей майданчик? Чи не планується тут часом забудова?
  3. Чому голова відкидає дешевшого і простішого способу очистки озера, а натомість оголосив тендер на 6 млн грн на чистку бульдозером.

Міський голова запропонував заслухати Таїсію Костюк, яка керує центром дозвілля і туризму й віднедавна опікується парками, озерами та іншими зонами відпочинку.

Директорка центру представила проєкт благоустрою території біля озера, де зображено два спортивні поля, місце з турніками та іншими тренажерами, дві площадки під парковку, штучні насипи для спуску взимку, доріжки, ліхтарі та смітники. Коломияни одразу почали запитувати, чи паркомісця будуть платні, проте відповіді наразі нема.

Коломияни сипали звинуваченнями у корупції, розтраті й особистих інтересах щодо території біля озера. Питали, чому в цей нелегкий час такі великі кошти не направити на тих, хто став на захист України.

Врешті голова запевнив, що ніякого будівництва тут не планується, а мільйони, які готуються витратити на чистку водойми бульдозером готовий направити на допомогу військовим.

Щодо дерев, то пообіцяв, що більше не зрізатимуть: ні на озері, ні в місті. Коломияни, навчені гірким досвідом, готові воювати за кожне дерево.

До теми: Алілуя: мер Коломиї пообіцяв ввести мораторій на зрізку дерев

Поміж гамором таки вдалось обговорити ще дві важливі справи.

Перше – чи оновлювати футбольне поле та тренажери, які місцеві мешканці облаштували тут власним коштом. Більшість таки пристала на пропозицію встановити тут професійні тренажери та футбольне поле.

Що ж до другого, то Богдан Станіславський заявив, що на дамбі між озером та рікою Прут таки встелять плитку і облаштують лавочки і смітники.

“Я мрію, щоб так було від Вербізького аж до Корнецького мосту”, – заявив мер Коломиї.

Також активісти обрали трьох представників у так звану “контрольну групу”, яка буде передавати в ратушу побажання місцевих мешканців загалом з усіх питань по розвитку міста та громади.

Якщо у вас є запитання чи пропозиції до влади міста, то пишіть їх нам на пошту  kl.informator@gmail.com або дзвоніть за номером 096 545 8237. Ми передамо усе контрольній групі або ж озвучимо особисто міському голові.

А потім знову розмова звелась до тисячі питань і звинувачень: чому роботи починають, але не завершують, чому мало помагають військовим, чому нові дороги розсипаються в лічені тижні, чому тендери виграють одні і ті ж, чому немає нормальних дитячих ігрових майданчиків, для чого частину території садочка №3 планують пустити під парковку і чому, зрештою, немає нормальної комунікації.

Щодо чистки озера від намулу питання так і зависло. Вочевидь, таки відбудуться роботи, на які вже оголосили тендер на понад 6 млн грн.

Що ж до ідеї місцевих рибалок і активістів Шевченківського озера запустити у водойму воду із кляштору, аби підняти рівень води і позбутися латаття, то голова сказав, що готовий розглянути, якщо громада подасть фаховий проєкт на таку роботу.

З останнім міський голова погодився без заперечень.

До теми: Спасти не можна знищити: як активісти Коломиї пропонують врятувати озеро

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору