Інформатор Коломия

ВЛАДА

Мер Коломиї хоче взяти під контроль ліси громади

Міський голова Богдан Станіславський зініціював зустріч голів сусідніх громад про створення спільного комунального підприємства з управління лісами.

Довідався Інформатор із допису мера Коломиї.

За його словами, разом із головами дев’яти навколишніх громад, з яких колись складався Коломийський район, прийняли спільне рішення створити спільне комунальне підприємство. Воно дозволить контролювати ситуацію з лісами, які знаходяться на території громад. Зараз ці ліси на понад 10 000 гектарів перебувають в користуванні “ОблАгроЛісу”.

“Громади роками не впливали на те, що відбувається з лісами на їх територіях. Напрацьовано механізми, які дозволяють виправити цю ситуацію”, – пише міський голова.

Читайте також: Активісти не дали зрізати на міському озері дерева і готові відстоювати цю землю

Очільник Коломиї впевнений, що завдяки спільному комунальному підприємству громади матимуть можливість припинити чисельні незаконні рубки в лісах, про факти яких неодноразово повідомляли мешканці. Богдан Станіславський запевняє, що таким чином вдасться навести лад з лісовою господаркою.

Наразі потрібно чекати рішення обласної ради.

Ми писали: Скільки коштують роботи по підрізанню дерев у парку Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору