Інформатор Коломия

ВЛАДА

Хто і за скільки буде чистити Шевченківське озеро в Коломиї

Чистка міської водойми з унікальним природнім середовищем, де водяться такі рідкісні нині лини – справа нелегка. Тут, як і в медицині, головне не зашкодити.

А тому Інформатор проаналізував, кого обрано переможцем тендеру на виконання цих робіт і скільки наших податків на це буде витрачено.

24 березня оголошено виконавця послуги чищення Шевченківського озера, у який через східний шлюз під час повеней нанесло землі та намулу з сусіднього Пруту. У цій місцині розплодилось латаття, а відтак рослини взяли у полон чималий шмат водойми.

Активісти пропонували свій простий і дієвий метод: запустити у озеро джерельну воду з Кляштору, який знаходиться десь за 800 метрів вище по рівню.

В такому випадку рівень води підніметься, а температура – впаде і це дозволить позбутися значної частини заростів. А ще озеро, нехай і повільно, але самоплином буде очищатися від зайвого піску та намулу.

До теми: Спасти не можна знищити: як активісти Коломиї пропонують врятувати озеро

І вартість таких робіт вимірюється в кількасот тисяч гривень. Тим часом чистка бульдозером – мільйонами.

Так, за такі роботи місто було готове викласти понад 6 млн грн. Але два учасники тендеру запропонували набагато менше:

ТОВ “ХХІ століття плюс”, який робив у Коломиї дороги в 2022 році, запропонував на майже 380 тис менше, а другий учасник – фізична особа-підприємець Шевчишин Василь Степанович – на понад півтори мільйони гривень менше.

Відтак Шевченківське озеро почистять за 4 мільйони 627 тис грн. Виконавець – Шевчишин Василь Степанович – зареєстрований півтори роки тому у Чортківському районі Тернопільської області.

До теми: Чи буде забудоване Шевченківське озеро: мер відповів на прямі питання громади

Нагадаємо, що на зустрічі з міським головою на озері громада вимагала погодження рішень щодо долі озера, його читки, облаштування, озеленення та інших змін.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору