Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия лідирує за кількістю створених опорних шкіл в області торік

Голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації повідомила, що у 2022 році на Прикарпатті створено 5 опорних шкіл. Тим часом у Коломиї за минулий рік аж три школи одночасно стали опорними.

Детальніше розповість Інформатор.

Рішення про створення трьох нових опорних закладів було прийнято не одразу. Цьому передували численні обговорення, дискусії та громадські слухання. Йдеться про Коломийські ліцеї №1, 4 та 8. У травні 2022 року на сесії міської ради таки було прийнято рішення зробити ці 3 школи опорними.

Філіями ліцею №1 імені В.Стефаника стали Корницький та Воскресинцівський ліцей, до ліцею №4 імені Сергія Лисенка доєднали Коломийський ліцей №3 та Коломийська початкова школа №20, а ліцей №8 став опорним для Іванівецької гімназії та Товмачицького ліцею.

Ще дві опорні школи були створені у Коломиї раніше. Це – ліцей №5 із трьома філіями та ліцей №9, до якого входила гімназія №10.

У лютому минулого року розпочалась запекла суперечка щодо приєднання ліцею №6 імені Героя України Тараса Сенюка до ліцею №9. Проте після початку повномасштабної війни все затихло. Розмови про реорганізацію ліцею №6 відновились восени 2022 року. І в жовтні депутати все ж підтримали його приєднання до опорного закладу – ліцею №9.

Сьогодні у Коломиї залишилось тільки два навчальні заклади, які не зачепила ця реформа освіти. А саме Коломийський ліцей №2 та ліцей імені Михайла Грушевського. Однак минулого тижня колектив, батьківський комітет та учні почали непокоїтися, чи не грозить знаменитій гімназії об’єднання із цим закладом освіти, адже директор планував звільнитися. Батьки гімназистів навіть організували мирний мітинг. Чим все закінчилося – читайте у статті: У Коломиї мітингували батьки гімназистів і це мало результат.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору