Інформатор Коломия

ВЛАДА

Реновація тротуару: нове слово про стару плитку на вулиці Франка в Коломиї

Тендер на ремонт тротуару на вул. Франка в Коломиї відбувся ще наприкінці лютого 2023 р. Одну сторону мають викласти новою плиткою, іншу – уже переклали старою, відібравши тільки ту, яка добре зберіглася. 

В чому задум, яка вартість і хто виконавець – знає Інформатор.

17 лютого 2023 року управління комунального господарства розпочало закупівлю на ремонт тротуарів на частині вул. Франка: від перехрестя з вул. Павлика і до рогу з вул. Моцарта. Це приблизно 300 м протяжності по одній стороні.

Очікувана вартість цих ремонтів становила 3  277 682 грн. Єдиний учасник відкритих торгів запропонував майже на 590 тис менше.

Відтак за ремонт частини тротуарів на вул. Франка в управлінні комунального господарства готові заплатити 2 688 399 грн.

У березні договір заключили з місцевим ПП “Северин-Н”, власником якого є Володимир Наливайко, колишній начальник управління комунального господарства.

До слова, за даними платформи YouControl підприємство створено наприкінці травня 2021 року і має статутний капітал 100 тис грн.

До теми: Стара і нова влада Коломиї: як управління комунального господарство співпрацює з колишнім начальником

Що саме роблять

Згідно вимог на цьому відрізку Франка мають не лише поміняти стару плитку, але й викорчувати пеньки, поставити нові поребрики, бордюри, замінити трубопровід і люки, укріпити цегляні каналізаційні горловини, облаштувати газони вздовж тротуару та ін. Повний перелік робіт можете переглянути у самій закупівлі.

На ці роботи виконавець повинен надати гарантію на 3 роки після підписання акту здачі-приймання послуг.

Що мається на увазі під терміном “реновація тротуару”

Тротуари по одній стороні вирішили викласти старою плиткою, яку відібрали із демонтованої. Задум полягає у тому, аби зберегти автентику історичної вулиці.

“Зі сторони ліцею імені М. Грушевського зробили реновацію тротуару, використовуючи автентичну плитку. Також поруч ліцею буде піднятий пішохідний перехід для безпеки дітей.”, – написав міський голова на своїй сторінці.

А на протилежній стороні мають встановити нову бруківку із урахування вимог інклюзії – це
тактильна плитка, яка допомагає краще орієнтуватися в просторі людям з інвалідністю.

Також у ратуші обіцяють і на решті вулиці зробити тротуари.

Зараз одна (реноваційна) сторона тротуару завершена. Інформатор зафіксував завершення робіт на цій ділянці:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору