Інформатор Коломия

ВЛАДА

На два роки менше: Міноборони пропонує змінити граничний вік перебування на військовому обліку призовників

У Міністерстві оборони напрацювали пропозиції змін до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Повідомляє Інформатор за даними пресслужби Міноборони.

Такі зміни пояснюють запитом від ЗСУ.

“Дані зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років”, – йдеться у повідомленні.

До теми: Тепер військкомати отримуватимуть доступ до інформації про транспорт підприємств

Перша причина –  необхідність щорічного прибуття призовників до терцентрів комплектування та соціальної підтримки призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медиків та збільшення черг для проходження ВЛК. Тим часом призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.

Друге – тривале перебування на військовому обліку призовників під час воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

“Ураховуючи значну увагу суспільства до питань, пов’язаних із військовим обліком громадян та мобілізацією, варто зазначити, що всі ініціативи Сил оборони України, спрямовані на зміцнення обороноздатності держави, є обґрунтованими, погодженими з іншими урядовими і безпековими структурами та мають на меті виключно оптимізацію процесів задля наближення нашої Перемоги!

Кожен спільний крок, кожне урядове рішення, кожна зміна до Закону – це відповідь на широкомасштабне вторгнення росії з метою зміцнення нашої обороноздатності. Кожне таке рішення проходить жорстке випробування в умовах воєнного стану”, – підсумували у Міноборони.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору