Інформатор Коломия

ГРОШІ

Які книги є про Коломию періоду І та ІІ світових війн

Коли нам в школі розповідали про І чи ІІ світові війни, нам задавалось це чимось далеким, таким, що не може повторитися в цивілізованому світі. Аж ось вже більше року живемо у війні сучасній. 

Інформатор пропонує відновити і примножити знання історії, аби краще розуміти майбутнє. І до Дня пам’яті наші журналісти відвідали Музей коломийської книги, аби зібрати першу частину підбірки книг про Коломию у воєнний та міжвоєнний період минулого століття.

Якщо чітка хронологія подій у Коломиї ХХ століття втрачена, то варто почати вивчення цього етапу з ґрунтовних праць Івана Монолатія: “Хрестоматія з історії Коломиї”, “Місто двох республік і диктатур. Коломийські сцени Української революції” та “Коломиєзнавство. Нариси з історії Коломиї”.

До теми: Які скарби зберігаються в Коломиї на розі вулиць Франка-Петлюри

Зокрема “Хрестоматія з історії Коломиї”, яку упорядкував Іван Монолатій, вміщує оголошення, листівки, тексти, документи, накази та інші цінні тексти, що віддзеркалюють зміни у Коломиї.

Тут висвітлена історія Коломиї та Коломийщини у період революційного руху

Місто двох республік і диктатур. Коломийські сцени Української революції

Дуже цікавими є і праці коломиєзнавця Степана Андріїшина: “Сліди минулих окупацій”, “Коломия 1939-1941”, “Коломия і міжвоєнний період 1919-1939.

Науковими дослідженнями пана Степана Інформатор часто послуговується, розповідаючи вам історії вулиць Коломиї, його нові й давні храми та найцікавіші сторінки життя.

До теми: Про що розповідає нова книга Степана Андріїшина

Знайти всі ці книги можна у фондах Музею коломийської книги на вул. Франка, 4 (вхід від площі Скорботи) у одному з корпусів Коломийського педагогічного коледжу. Музей працює з понеділка по четвер з 14:00 до 16:00.

Також краєзнавчі книги із серії “Коломийська бібліотека” є у фондах бібліотек та книгарень міста.

До теми:

Цісарський променад й алея Вольності: історія бульвару Лесі Українки в Коломиї

Знищені австрійські казарми, вілла й колони в’язнів: історія вулиці Чайковського в Коломиї

Історія переіменувань: вул. Пушкіна й німецький Баґінсберґ

Історії перейменувань: вул. Чехова в Коломиї

Карлсберг, врятовані реліквії та перші німецькі колоністи Коломиї: досліджуємо Маріягільф

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору