Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Помер один з фундаторів дипломатичної служби незалежної України Зиновій Куравський

Вчора, 13 травня, на 78-му році життя помер відомий український дипломат Зиновій Куравський.

Про це повідомила на пресслужба Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Передає Інформатор Івано-Франківськ.

Зиновій Куравський також був першим Генеральним консулом України у Кракові, Генеральним консулом України у Ґданську, головою Івано-Франківського осередку Всеукраїнської громадської організації “Спілка дипломатів України”, одним із засновників напрямку “Міжнародні відносини” в ПНУ, доцентом кафедри міжнародних відносин і кандидатом історичних наук.

“Дипломатія для таких, як Куравський, завжди була служінням своїй Вітчизні та своєму народові. Зіновій Куравський назавжди залишиться у наших серцях як справжній патріот України, високопрофесійний дипломат, вчений, вчитель та людина щирої душі і відкритого серця“, — діляться колеги.

На сайті університету додають, що Зіновій Васильович виховав багато українських дипломатів, а також свого часу очолював Консульське управління Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору