Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Бурий ведмідь потрапив на фотопастку в Карпатах

Побачити ведмедя в природньому для нього середовищі навряд чи хтось мріє. А от поспостерігати за ним завдяки фотопастці дуже навіть цікаво.

Відео присутності бурого ведмедя опублікував Карпатський національний природний парк, пише Інформатор.

Ведмідь бурий (Ursus arctos) – найбільший хижий ссавець нашої фауни. Він всеїдна тварина, однак рослинні корми можуть складати основну частину його раціону. Зазвичай, йому вдається уникати зустрічей з людиною. Все це – завдяки гострому нюху та слуху. Якщо ж випадково натрапить на людину – поспішає втекти чи заховатися.

Ведмідь бурий знаходиться під загрозою зникнення через інтенсивне втручання людини в осередки його існування, браконьєрство, високу смертність ведмежат при народженні довгий період досягання статевої зрілості (ведмеді розмножуються на 4–6 році життя). Ще однією причиною є те, що самиці народжують малят лише раз на два роки.

Цей вид занесений до ЧКУ (2003), Червоного списку МСОП, CITES, і як вид, що підлягає особливій охороні, до Бернської конвенції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору