Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мандруємо разом: плавучий острів Морського ока в Делятині | ВІДЕО

Що нам сьогодні треба? Трішки більше віри в диво і хоча б грам втіхи… А тому ділимося з вам нашим відкриттям – вражаючий плавучий острів серед озера у Делятині. Він рухомий, мандруючий а ще… неймовірно яскраво-зелений.

У пошуках душевної рівноваги Інформатор мандрував Карпатами і ділиться з вами розкішними фото й відео маловідомої атракції в Делятині – мандруючий острівець Морське око.

Морське око з висоти | Скрін з 2D-туру 

Морське око – невеличке озерце, що заховалось серед гір. Посередині водойми розмістився плаваючий острівець, що мандрує від берега до берега.

Таку дивовижу пояснюють пластами солі у місцевих надрах. За формою водойма схожа на людське око, тому її так назвали.

Нас супроводжує багаторічний директор Краєзнавчого музею Делятина пан Андрій Мисюк.

Дорогою розповідає історію селища, його неймовірно цікаві й добре досліджені сторінки дійсності, славних мешканців і дослідників, які зберегли.

До теми: 5 місць для сімейного відпочинку неподалік Коломиї

Коли ти підіймаєшся у пагорб до Морського ока, то спершу захоплює дух від нереально яскравої зелені озера: латаття, трави довкола і навіть продовгуваті бабки з прозорими крильцями мають таке саме насичено-кислотне забарвлення.

Спробуйте стриматись і не нарвати запашних лугових трав, бо вам знадобиться обидві руки аби спускаєшся з пагорба вздовж дерев’яної жердини до озера. Місцеві мешканці зробили східці із ґрунту, аби спуск не був складним після опадів чи в росу.

 

Як дістатися

На одному з карпатських пагорбів у Делятині ви можете піднятися за пів години від центральної дороги.

Якщо взяти за орієнтир селищну раду, то маєте аж три варіанти підйому до “Морського ока”.

Перейти на карту із маршрутом можна ТУТ.

Маршрут підйому до озера із плавучим островом “Морське око”

До слова, з часом островів стало два: більший тримається центру озера, а менший неважко схопити за гілку і, доклавши зусиль, підтягнути до берега. Якщо ви потім відпустите лозу, то острівець просто собі помандрує назад до свого більшого брата, танцюючи, погойдуючись чи навіть кружляючи, якщо ви його крутнете.

“На цей острівець навіть можна заскочити, він витримає”, – каже пан Андрій Мисюк.

Хоча ризикувати не варта, якщо ви погано плаваєте, бо глибину цього озера наразі достеменно не виміряли. Щонайменше – 3 метри, кажуть місцеві.


Дорогою вниз не кваптеся повернутися у центр селища. За 10 хвилин від “Морського ока” на узвишші можна насолодитися неймовірної панорамою на Делятин та навколишні села, зокрема – на дорогу до Коломиї.

Ми як тільки могли ретельно поділися своїми спостереженнями із мандрівки, проте все це найкраще побачити на власні очі. Мандруйте з нами, діліться враженнями і радьте місця, де українці зможуть відновити спокій, набратися сил і енергії, аби втриматися на плаву… як цей острів.

Дивіться також: Місця для відновлення | Куди поїхати неподалік Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору