Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В ніч на 6 липня Львівщину атакували 10 ракет, 7 збили

Внаслідок ракетної атаки 6 липня 10-ма ракетами типу “Калібр” з акваторії Чорного моря є влучання у будинок у Львові та пошкоджена підстанція. 

Повідомляє Інформатор за даними Суспільного.

Росія випустила 10 ракет типу “Калібр” з акваторії Чорного моря.

ППО України збили 7 з них. Проте 3 ракети поцілили по Львівщині.

Попередньо, одна — влучила у житловий будинок. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області.

Про це під час брифінгу у “Медіацентрі Україна” повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Три ракети влучили по місту Львову. Пряме влучання у житловий будинок у Львові. Пошкоджена одна з підстанцій. На цей час близько 150 абонентів досі перебувають без електропостачання. Крім того, є руйнування народного дому у Глинянській громаді, вибиті вікна, пошкоджено кілька будинків, а також у Золочівській територіальній громаді. У селах громади також пошкоджені будинки внаслідок падіння уламків ракети”, — розповів Максим Козицький.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, травми отримали 34 людини. Станом на 08:00 до лікарень Львова госпіталізували 13 людей. Внаслідок ракетної атаки близько 50 помешкань непридатні для проживання.

“На цю хвилину чотири людини вбито, тривають пошукові роботи. Близько 35 будинків зазнали серйозних ушкоджень, а також чотири школи, гуртожитки Львівської політехніки. Дуже багато вибито вікон. Для тимчасового проживання є місця в готелях, також ми розконсервуємо наше модульне містечко у Стрийському парку, яке є поруч біля будинків. Вранці також провели комісію з надзвичайних ситуацій, на якій виділили перші 100 млн грн для відновлення пошкодженого житла”, — сказав Андрій Садовий.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору