Інформатор Коломия

ГРОШІ

Міжквартальні проїзди у Коломиї ремонтуватиме бізнесмен-початківець, який змагається за збірну з сумо

Управління комунального господарства у Коломиї уклало договір на ремонт міжквартальних проїздів із 23-річним спортсменом національної збірної України з сумо Назаром Романівим. Він лише 3 три місяці тому зареєстрував ФОП і перші роботи виконуватиме на вул. Яворницького у Коломиї.

Ділиться Інформатор, посилаючись на матеріал NGL.media.

Приватний підприємець Романів Назар Васильович з міста Болехів має відремонтувати міжквартальні проїзди між буд. № 22,26 по вулиці Яворницького за 1 611 077 грн.

УКГ вже оголошувало тендер на ці роботи. Очікувана вартість робіт складала 1,7 млн грн. Втім, на відкриті торги ніхто не прийшов, що дозволило укласти пряму угоду з бізнесменом-початківцем.

У міськраді відмовились пояснити вибір Романіва. Спершу спортсмен теж не хотів обговорювати свою перемогу у тендері:

“Якщо по цьому об’єкту, тоді я вам дам номер, ви поспілкуєтеся з людиною. Він все в курсі, все знає”.

Тоді підприємця запитали, що це за людина і, загалом, чи має він сам відношення до майбутніх робіт. Зрештою Назар Романів відповів:

“Є знайомства, то якось знайшов, запропонував свою роботу. У мене була найкраща пропозиція, тому вони мене і взяли працювати”.

Що відомо про сумоїста, який став менеджером та будівельну компанію

23-річний Назар Романів зареєстрував ФОП лише у квітні 2023 року і здається, ще не визначився з видом діяльності, адже має в переліку аж 52 позиції: від розведення овець до будівництва тунелів. Основним видом діяльності він вказав оптову торгівлю деревиною, будівельними матеріалами і санітарно-технічним обладнанням.

Для Назара Романіва це перше і наразі єдине комунальне замовлення, яке він отримав через шість днів після повернення з навчально-тренувальних зборів національної збірної команди України з сумо.

Читайте також: Дорогу на вул. Кобилянської в Коломиї робитиме тернопільска фірма, заснована місцевими… боксерами

“Я багато років займався греко-римською боротьбою. Для себе поїхав, виступив [на змаганнях з сумо]. Мене не викликають на збори, мене нікуди не пхають, то суто для свого розвитку я брав участь у змаганнях. Вийшло зайняти призове [місце], вийшло попасти у збірну, але я за то не маю ані копійки, це для мене як хобі”, – пояснив спортсмен, як йому вдається поєднувати кар’єри сумоїста та будівельника.

Серед кваліфікаційних вимог, які УКГ Коломийської міськради висувало учасникам відкритих торгів, були наявність власної техніки, кваліфікованих працівників, досвіду виконання схожих робіт та фінансова спроможність, адже умовами договору передбачена 100% післяоплата.

“Є свої кошти, ними будемо покривати витрати, – розказав Назар Романів. – Співпрацюємо з заводом бруківки, тож якийсь матеріал нам дають в кредит – люди довіряють нам, а ми їм”.

Підприємець наразі не має власної техніки, але каже, що працює з батьком, а той має все необхідне.

“Просто я [раніше] працював не як ФОП, а робив на фірмі і вирішив сам займатися цим. Зробив ФОПа недавно, але по-факту займаюся цим досить давно”, – розказав новоспечений бізнесмен про свій досвід з ремонту доріг.

Назар Романів не захотів назвати фірму, в якій працював колись. Втім, журналістам NGL.media все ж вдалось її знайти. Справа в тому, що цьогоріч Назар Романів став дипломованим магістром з менеджменту: завершив заочне навчання у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Протягом лютого – березня він проходив виробничу практику у відомій на Прикарпатті, та й самій Коломиї, фірмі з ремонту доріг ТОВ “ПМК-22”.

До слова, ТОВ “ПМК-22” активно працює у Коломиї. Днями УКГ уклало договір з цією компанією про капітальний ремонт за 5,1 млн грн проїзду до озера в парку імені Шевченка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору