Інформатор Коломия

ВЛАДА

На бульварі у Коломиї намагаються подолати паркування на тротуарах

Антипаркувальні півсфери встановили нещодавно на бульварі Лесі Українки. Деякі поклали на тротуарі, інші – прямо у болото під деревом.

Яка вартість цих бетонних півкуль і чи дають вони результат – дізнавався Інформатор.

Так кілька півсфер встановили поряд Музею історії міста Коломиї та рок-кафе “Катрін”: дві прямо на зеленій зоні під деревом, ще кілька – у проміжку від кафе до металевих стовпів, які також мають на меті запобігти паркуванню на пішохідних доріжках.

До слова: Мешканці бульвару Лесі Українки просять полатати ями

коломия бульвар лесі українкиє

в період дощів це місце виглядає ось так. Весна 2023 року.

Але від паркування на пішохідній зоні бетонні півсфери не вратували. Вже за кілька годин позашляховик бежевого кольору красувався посеред тротуару прямо аід вікнами історичної будівлі музею. Заїхала машина, вочевидь, через заїзд на безкоштовну парковку біля рок-кафе.

До слова, ще 4 півсфери встановили на щойно відремонтованому тротуарі біля пенсійного фонду, що на вул. Валовій в Коломиї.

Ціна

Цієї весни такими бетонними півсферами комунальники всіяли узбіччя вулиць Грушевського, Шухевича, Січових Стрільців та ін.

У 2023 році таких бетонних півсфер закупили на 98 436 грн. У самій закупівлі з якогось дива не вказано, про яку кількість йде мова, зазначено тільки, що це вартість за 1 послугу.

З відповіді на інформаційний запит дізнаємось, що за ці кошти закупили 160 півсфер. Відтак вартість одиниці сягає 615 грн. Але у завдання включена також послуга встановлення.

Що цікаво, на сайтах з продажу таких антипаркувальних спецзасобів вартість півсфер коливається від 190 до 450 грн.

Договір на закупівлю уклали частим з ТОВ «Альянсбудпроект-ІФ», яке зареєстроване у селі Прокурава.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. 

Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору