Інформатор Коломия

ГРОШІ

Хто може отримати виплату до Дня Незалежності

Українці можуть отримати разову виплату. Серед категорій осіб, які мають на це право, –  ветерани війни, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України. Відтепер така допомога буде виплачуватися до Дня Незалежності України.

Повідомляє Інформатор за даними Івано-Франківської ОДА.

Який розмір допомоги:

1) особи з інвалідністю внаслідок війни:

  • I групи — 3100 гривень,
  • II групи — 2900 гривень,
  • III групи — 2700 гривень;

2) учасники бойових дій — 1000 гривень;

3) особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 гривень;

4) члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни — 650 гривень;

5) учасники війни – 450 гривень.

Захисники з числа пенсіонерів отримають грошову виплату разом з серпневою пенсійною виплатою без потреби додаткового звернення.

Особи, які мають один із зазначених статусів, продовжують службу в силових структурах і не є пенсіонерами, виплати забезпечать за місцем проходження служби. Для цього відповідні органи нададуть подання на фінансування виплат до органів Пенсійного фонду України і одержать від нього кошти для виплат захисникам.

Особам, які мають один з зазначених статусів і не перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України як отримувачі пенсії або щомісячного грошового утримання суддів у відставці та не продовжують службу в силових міністерствах та відомствах, в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах потрібно звернутись до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду особисто із заявою та пред’явити документи, що посвідчують особу, її статус, а також номер поточного банківського рахунку. Таким особам Пенсійний фонд України перерахує кошти на їх банківські рахунки.

Подати заявку на отримання допомоги можна ще до 1 жовтня 2023 року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору