Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломийська міська рада вимагає спростування від Інформатора

28 серпня Інформатор проаналізував закупівлю мозабуків для шкіл громади. У описовій частині йшлося про 7 комплектів для семи шкіл, проте в договорі комплектів 34. Плутанина сталась на підставі відмінностей описової частини від файлів тендерної закупівлі.

А у дописі міської ради з вимогою спростування також мовиться “Згідно документації закуповувалося 7 комплектів панелей для семи навчальних закладів“.

Крім того в описі до тендеру йдеться “7 комплект. Інтерактивні панелі (в комплекті вбудований комп’ютер, мобільний стенд та додаткове оснащення)”, то логічно подумати, що це номер комплекту, а не кількість комплектів, бо в українській мові іменники відмінюються.

Інформатор надалі буде враховувати, що фахівці з тендерних закупівель Коломийської міської ради та її структурних підрозділів в описовій частині закупівель подають видозмінену від технічного завдання інформацію. А відтак доведеться звіряти і описову, і техзавдання і дані у договорі, аби встановити правду.

Але ті, хто готували текст із вимогою спростувати самі ж заплуталися у поняттях “комплект” і “панель”, не бажаючи визнати помилки в описовій частині тендеру.

Допис можна подивитися ТУТ

“Брехня полягає в тому, що автори так званої “новини” вказали вартість однієї інтерактивної панелі у розмірі “майже 757 тис грн”. Так, 22 серпня відбулися відкриті торги. Згідно документації, закуповувалося 7 комплектів панелей для семи навчальних закладів. Загальна кількість панелей – 34 одиниці“, – пишуть від імені Коломийської міської ради автори допису з вимогою спростувати інформацію.

І ми спростовуємо: 

Згідно файлів, прикріплених до закупівель, за 5 297 200 грн закупили 34 комплекти.

Міськраді залишається тільки самим собі пояснити різницю між панелями і комплектами, бо розбіжності очевидні. А фахівцям, які заповнюють дані на сайті Prozorro радимо дотримуватися правил української ділової мови.

Відтак згідно, сподіваємось, вірних даних у договорі по тендерній закупівлі вартість однієї інтерактивної панелі разом з програмним забезпеченням сягає 155 882 гривень, а не майже 757 тис грн., як виходило при поділі на 7 комплектів. Ці правки будуть внесені до попередньої статті.

Як бачимо, у описовій частині перелічено 7 позицій для 7 шкіл. А у файлах, прикріплених до закупівель, – вже 34 комплекти.

Коломийська міська рада вимагає від редакторів сайту публічне вибачення спростування і навіть погрожує судом. 

Ми оновимо уточнені дані, але не будемо вибачатися за те, що фахівці управління освіти з високими окладами і щедрими преміями нехтують правилами ведення тендерної документації та некоректно заповнюють описову частину.

До теми: Як заробляють у ратуші: високі досягнення в праці, зарплата в 80 тис грн та 120% преміальних | частина 1

Ми просто відтепер змушені тричі перевіряти дані з таким підходом ратуші до справ.

Нагадаємо ще ситуацію, як міська рада мало не закупила коване яйце та рекламні тумби минулоріч на 805 тис грн попри те, що тендер розіграли між фірмою та її працівником. А це грубе порушення. Тоді Інформатор подав скаргу і закупівлю скасували.

Деталі: Виграв не той, хто переміг | Що не так з тендером на закупівлю яйця за 600 тис грн

Схеми тривають: Кузня і ФОП Аннюк виграли тендер ще на 205 тис грн на рекламні тумби

Також звертаємо увагу авторів “гнівної претензії”, що вони висловлюються не на ринковій площі, а говорять від імені головного органу місцевого самоврядування в громаді, тому фрази типу “брехня полягає в тому” чи “так званої новини” залишити для приватних розмов.

Ми розуміємо, що Інформатор допікає своїм моніторингом закупівель: майже 800 аналізів тендерів, неупереджені новини без прикрас і висока підтримка читачів дошкуляють деяким міським урядникам. Це було зрозуміло ще тоді, коли Коломийська міська рада закрилася до коментарів журналістам Інформатора, а згодом міський голова навіть вдався до письмових скарг на Інформатора, буцімто інформаційні запити журналістів “блокують роботу міськради”.

На завершення хочемо подякувати Коломийській міській раді за новий досвід і за нових читачів, котрі зацікавились нашим виданням з їх люб’язної подачі.

До теми: Дилема чи ні: витрати Коломиї під час війни. Факти, цифри, коментарі громади і влади

Залишайтесь з нами, попереду, схоже, багато цікавого. А якщо вам є що повідомити редакції – телефонуйте 096 545 8237.

 Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору