Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Загиблого захисника Богдана Круглика посмертно нагородили медаллю “За заслуги перед Прикарпаттям”

Богдан Круглик загинув на Київщині 16 березня 2022 року під час стримування колони противника. Воїну було 31… Днями наречена Герою отримала нагороду від очільниці Івано-Франківщини.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на допис Печеніжинської громади.

Богдан Круглик з позивним “Гуцул” – родом з Прикарпаття. І понад усе він любив українські Карпати. Йому було 30 років, 7 з яких він провів на війні з російськими окупантами.

Військовий пройшов бої за Іловайськ у 2014 році, брав участь у Широкинській наступальній операції у 2015-му. Доти – учасник Революції Гідності. З 2016 року став до лав 10-ї ОГШБ. З початком повномасштабного вторгнення бився за Київщину. І бій за українську столицю став для військового останнім.

Лінія фронту проходила на 92 км, на якій два батальйони тримали оборону. Завдяки професіоналізму та мужності військових наступ окупантів став неможливим. Проте була заплачена висока ціна, багато з воїнів полягли на полі бою, серед них і Богдан Круглик.

Наприкінці серпня старшого солдата, кулеметника розвідроти 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Богдана Круглика нагородили обласною відзнакою (посмертно). Нагороду отримала наречена Героя.

Дякуємо нашому захиснику за мужність, героїзм, боротьбу. Вічна пам’ять та слава! Розділяємо біль утрати з усіма рідними та близькими Богдана Круглика.

Читайте також: Герою Богдану Круглику встановили та освятили пам’ятний знак на місці загибелі

Нагору