Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Питання роботи Юрія Онищенка в Коломийській міській раді знову звучало в ратуші

Питання роботи Юрія Онищенка в Коломийській міській раді знову звучало в ратуші

Колишній регіонал, міський голова Попасної Юрій Онищенко працює у відділі муніципальної інспекції Коломийської міської ради. На 47 сесії секретар Коломийської міської ради вимагав звільнити Онищенка, оскільки по ньому досі не закрита справа по держзраді. Голова відповів коротко.

Що відповів міський голова – знає Інформатор.

Раніше ми писали, що у 2014 році меру Попасної Юрію Онищенку висунули підозру за звинуваченнями у допомозі терористичній організації “ЛНР” у проведенні псевдореферендуму. Вироку суду досі нема.

Втім, у 2022 році Онищенко з’явився у Коломийській міській раді. Влаштувався у муніципальну інспекцію і навіть завідував сектором диспетчерської служби, яка має доступ до камер відеоспостереження у нашій громаді. Згодом його хотіли призначити на посаду заступника начальника управління освіти.

Детальніше у статті: Темна історія: чому СБУ звинувачувала мера Попасної у співпраці з окупантами і чи вплине це на рішення про його призначення в освіту Коломиї?

Секретар заявив, що не повинна працювати людина, якій оголосили підозру в державній зраді і вважає, що Онищенко має бути негайно відсторонений. Він зачитав відповідь щодо Юрія Онищенка від СБУ, де зазначено, що підозра у держзраді справді є, але вироку суду ще нема. Відтак секретар повторив те, про що неодноразово зазначав Інформатор: зараз Онищенко працює у муніципальній і має доступ до камер відеоспостереження міста.

На вимогу секретаря звільнити Онищенка міський голова Коломиї відповів:

“Ми давали запит і запити прийшли, що немає ніяких претензій до пана Онищенка”, – зазначив голова Коломийської ТГ.

Нагадаємо, що колишній мер Попасної Юрій Онищенко був членом “Партії регіонів”, на посаду міського голови Попасної висувала його комуністична партія України.

Детальніше: Чи візьмуть в керівництво освіти Коломиї колишнього мера Попасної, висуванця компартії

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору