Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чи встигнуть до кінця року відкрити площу перед Музеєм писанкового розпису

Чи встигнуть до кінця року відкрити площу перед Музеєм писанкового розпису

Понад 3 місяці тривають роботи реконструкції площі перед музеєм писанкового розпису. Коломияни сподівались відкриття у День міста, але процес затягується.

Інформатор дізнавався, коли ж можна очікувати закінчення робіт.

Вартість реконструкції площі перед Музеєм писанкового розпису сягає 3 млн 943 тис грн згідно договору за результатами тендерної закупівлі.

Виконавець – ТОВ “АВТОМАГІСТРАЛЬ-ІФ”.

Це роботи без урахування вартості сухого фонтану, який додався до переліку робіт уже в процесі реконструкції. Витрати на будівництво фонтану взяв на себе місцевий підприємець.

Так за вимогами тендеру реконструкції на площі мають замінити понад 2 250 м² плитки, встановити 12 ліхтарів, 30 садово-паркових лавок і 10 урн для сміття.

Біля нових посаджених дерев мають встановити чавунні решітки у кількості 15 шт, а ще розмістять 18  дерев’яних ящиків для квітів, хоча про самі квіти у вимогах нічого не сказано.

Деталі: Як зміниться площа перед Музеєм писанки

На площі мають посадити трави сімейства злакових – міскантус, пеннісетум. З дерев за задумом коломийського архітектора Гриця Бойчука тут мають з’явитися 10 гостролистих кленів та 15 лип.

У ратуші сподіваються, що роботи з реконструкції площі повністю завершаться за місяць-два.

Трохи складніше з деревами: бо мають висадити 5-6-річні дерева, для висадки потрібно 12-15 днів, аби їх підживити і закріпити.

“Я думаю (це буде) десь ближче до Різдва, коли буде повністю сформована площа”, – сказав у прямому ефірі на місцевому телебаченні міський голова Коломийської ТГ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору