Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Легендарна 10 окрема гірсько-штрумова бригада “Едельвейс” відзначає 8 річницю створення

Коли 8 років тому підполковник Василь Зубанич приїхав у Коломию,  місце, де мала базуватися 10 окрема гірсько-штурмова бригада більше скидалося на руїни в зоні відчуження: зарослі залишки будівель, пляц увесь в чагарниках і ніщо не вказувало на те, що підготувати цю територію вдасться у найближчий час. Силами громади Коломиї та благодійників це місце переродилося. Від першого місяця створення легендарна “Десятка” боронить Україну в найгарячіших точках. І сьогодні виповнюється 8 років від часу творення бригади.

Інформатор щиро бажає нашим Героям мужності, витримки, наснаги і безкінечного везіння, аби наближати нашу перемогу й зміцнювати обороноздатність України.

Бригада була сформована у місті Біла Церква 1 жовтня 2015 року. Базується у Коломиї.

Першим командиром 10-го окремого гірсько-піхотного полку став Герой України підполковник Василь Зубанич, який до цього командував 15-м гірсько-піхотним батальйоном. Саме він взяв на себе непосильну задачу: відновити покинуту військову частину і створити умови для базування в Коломиї 10 ОГШБр.

Бойовим звитягам наших “едельвесів” можна тільки аплодувати стоячи. Зі цієї нагоди пропонуємо переглянути історії Героїв, які визволяють Україну:

Заступник комбата МПБ 10-ї ОГШБ “Едельвейс” Олександр Гаврилюк: “А тепер вони вчаться у нас” 

Офіцер 10 ОГШБр Влад Гудько: “Авіапарк” бригади постійно потребує поповнення” 

Комбат 10 ОГШБр “Едельвейс” на позивний Хантер: “В нас ще багато роботи”

Розвідник 10 ОГШБр коломиянин Богдан Федорук “Перемога не буде, як вимикач від світла”

Війна ближче, ніж нам би хотілось. Підтримуйте військових зі звичайної людської вдячності за те, що цей день почався і ви маєте можливість бути поряд рідних і близьких… на відміну від наших захисників.

Реквізити тут: https://cutt.ly/tLziHAt

Вічна слава тим захисникам, хто поліг у бою. Хай земля їм буде пухом, хай вони, як янголи, боронять свою Україну цілою Небесною Гвардією.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору