Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Купив в мережі айфон, попрощався з 68 тисячами гривень | Ще одна шахрайська схема на Прикарпатті

Аферисти розкладають пастки, а довірливі користувачі мережі в них потрапляють, позбуваючись чималих заощаджень. Так 26-річний мешканець Прикарпаття втратив 68 тис грн на закупівлі мобільного телефону.

Повідомляє Інформатор за даними поліції області.

До Івано-Франківського відділу поліції звернувся 26-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, про те що через Інтернет мережу на сайті продажу вирішив придбати мобільний телефон марки «Айфон».

Потерпілий зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого перерахував грошові кошти в сумі 68 тисяч гривень на банківський рахунок псевдо продавцеві і хотів передзвонити, щоб сказати йому про це, але зв’язок з ним був відсутній. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернувся за допомогою до поліції.

Для того щоб не втрапити у пастки шахраїв, варто під час здійснення операцій в інтернеті дотримуватись наступних правил:

– ніколи не залишайте свої персональні дані на незнайомих або підозрілих сайтах;
– нікому не повідомляти термін дії банківської карти та CVV-код;
– перевіряйте гіперпосилання та наповнення сайту на відповідність офіційним даним компаній;
– не робіть передоплат у неперевірених інтернет-магазинах.
Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв:
– необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102.
– зберіть інформацію, що підтверджує факт вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору