Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Захист України як покарання? | Що думають юристи з приводу мобілізації волонтера-афериста з Прикарпаття

Псевдоволонтер з Калуша Віталій Хемич ошукав прикарпатців під приводом допомоги ЗСУ і завдав збитків на понад мільйон гривень. А тепер, щоб уникнути покарання, сховався за мобілізацією.

Інформатор дізнавався у юристів, наскільки це можливо.

Віталію Хемичу за шахрайство світить від 6 до 7 років ув’язнення. Але 25 жовтня на засіданні стало відомо, що підсудного мобілізували.

“Сьогодні суддею була винесена ухвала “Про призупинення провадження у зв’язку з мобілізацію в ЗСУ Хемича Віталія”, — уточнила прес-секретар Калуського міськрайонного суду, Христина Лучка.

Юрист-військовослужбовець (забажав не називатися) дав коментар стосовно такого повороту справи.

“Де юре — відповідальність. Де факто — хороша сторона захисту. Насамперед хочу звернути увагу, що Зупинення кримінального провадження не дорівнює закриттю та не означає те, що у разі його зупинення обвинуваченого буде звільнено від кримінальної відповідальності.

Згідно з ч. 1 ст. 335 КПК України у разі якщо обвинувачений був призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зупиняє судове провадження стосовно такого обвинуваченого до його звільнення з військової служби”

Як що ж до моральної сторони юрист висловив свою думку і як військовослужбовець:

“В даній справі цікавить наступний момент: чи було обрано запобіжним заходом у вигляді тримання під вартою та цілодобовим домашнім арештом? І чи правомірно тоді була вручена повістка до ТЦК?

Чи потрібні такі особи в лавах ЗСУ, чи зможуть на таких осіб в тяжку хвилину покластися військові?
Інформація серед нас швидко обертається… Мабуть, військовослужбовці з військових частин… вже хтось до нього крокує…”

Як би там не було, історія тут іронічно усміхається: той, хто крав у ЗСУ тепер служитиме у ЗСУ. Чи пройде Хемич випробування боєм – Інформатор слідкуватиме за розвитком подій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору