Інформатор Коломия

ВЛАДА

Директор комунального підприємства в Коломиї відмовлявся визнавати, що його працівник отримав травму на робочому місці

Директор комунального підприємства в Коломиї відмовлявся визнавати, що його працівник отримав травму на робочому місці

13 вересня – чорна дата в житті працівника комунального підприємства “Зеленосвіт” Василя Николайчука. Того дня він упав з висоти, виконуючи завдання керівництва. В результаті падіння його обидві п’яти були розтрощені, також медики констатували компресійний перелом хребта. Чоловік став інвалідом, витратив десятки тисяч гривень на операції та лікування, але на підприємстві відхрещувалися від виплати йому компенсації за отримані на робочому місці травми.

Дружина Василя звернулася до журналістів Інформатора, аби відновити справедливість.

Спершу на підприємстві заявили, що не давали задачі проводити роботи над гаражем КП “Зеленосвіту”, буцімто чоловік проводив ремонт покрівлі з власної ініціативи. Крім того у акті, складеному за фактом травмування, зазначено, що Василь Николайчук не дотримався техніки безпеки.

Василь Николайчук залишиться інвалідом

Василь Николайчук залишиться інвалідом

Подружжя витратило на дві операції у Івано-Франківську понад 60 тис грн, залізло в борги. Доходи у сім’ї невисокі: дружина – санітарка в лікарні, чоловік працював різноробочим у “Зеленосвіті”. Від підприємства дали 7 тис грн. Це покривало тільки десяту частину витрат.

Тому подружжя звернулося з листом про матеріальну допомогу на лікування. Але директор підприємства Василь Михайлищук їм у допомозі відмовив: зіслався на те, що колективним договором відшкодування за травматизм на робочому місці не передбачено, а матеріальну допомогу в розмірі половини місячної зарплати чоловік уже отримав на початку літа.

Тут не можна не згадати про те, що сам директор КП “Зеленосвіт” Василь Михайлищук отримує досить високу зарплату і щедрі преміальні. Зарплата перевищує 38 тис грн, щедрі надбавки та доплати щомісяця. А для зручності пересування за бюджетні кошти нещодавно ще й авто купили – білий Ford.

Читайте деталі: Персони ратуші: на зарплату головного озеленювача за 2022-2023 рр з бюджету Коломиї витратили понад 1 млн грн

директор підприємства Василь Михайлищук їм у допомозі відмовив

Директор підприємства Василь Михайлищук у допомозі відмовив

Дружина травмованого на підприємстві Василя вирішила не залишати цю справу просто так: звернулась у пресу і до міського голови. За її словами Богдан Станіславський запевнив, що змусить директора “Зеленосвіту” відшкодувати витрати на лікування.

Василь Михайлищук підтвердив факт травмування на роботі й у коментарі журналістам запевнив, що не перешкоджає оформлювати це відповідним чином. А от про підміну обставин, за яких його працівник став інвалідом, замовчує.

Інформатор слідкуватиме за перебігом справи, щоб люди, які опинилися у великій біді змогли відстояти свої права.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору