Коломия До сайту

Назвали дві громади Франківщини із “військовим” ПДФО, які скерували найменше коштів на допомогу ЗСУ

В жовтні при Івано-Франківській ОВА створили робочу групу “Прозорість та підзвітність”, щоб моніторити державні закупівлі громад. Вже проаналізували витрати Білоберізької та Яремчанської ТГ, які отримують десятки мільйонів гривень надходжень з податків військових, але на потреби армії скерували найменші суми зі своїх бюджетів.

Про це Інформатор довідався зі слів голови Івано-Франківської ОВА.

За словами очільниці області, робоча група дала відповідні рекомендації головам цих двох громад – переглянути витрати коштів і максимально спрямувати їх на потреби війська.

Зокрема, голова Білоберізької громади погодився до кінця року профінансувати запити оборонців загалом на 13 млн грн: придбати автівку для сил ППО, дрони для ТрО та забезпечити фінансовий резерв для потреб військових на наступний рік. Зазначається, що  все це з надходжень податку військовослужбовців.

До слова, у серпні 2023 року Білоберізька сільська рада  купила новесенький кросовер для своїх працівників за майже 1 млн грн.

Голові Яремчанської громади робоча група рекомендувала якнайшвидше проаналізувати бюджетні можливості, не оголошувати нові закупівлі на благоустрій території та господарську діяльність, а спрямувати ці кошти на потреби захисників. Також з “військового” податку профінансувати 5 мільйонів гривень на потреби ЗСУ.

Голова Яремчанської громади запевнив, що допоможе з підсиленням обороноздатності області та придбає 4 автомобілі для сил ППО.

Очільниця ОВА закликала керівництво громад переглянути витрати в бюджетів.

Сьогодні, 14 листопада, має відбутися наступне засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність”, на якому доповідатимуть голови громади з найбільшими надходженнями від “військового” ПДФО. Серед них й Коломийська громада.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237