Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Суд виніс вирок чоловікові, який займався крадіжками та викрав авто під церквою в Ценяві

Суд виніс вирок чоловікові, який займався крадіжками та викрав авто під церквою в Ценяві

У Коломиї суд визначився із покаранням для зловмисника, який обікрав кіоск та майстерню, а також викрав автомобіль на території храму в селі Ценява.

Деталі розповість Інформатор, посилаючись на вирок, опублікований в ЄДРСР.

Чоловік вночі 1 лютого 2023 року через вікно проник в кіоск у Коломиї та викрав декілька пачок сигарет на суму 1677 гривень.

Через кілька днів – 8 лютого – він зірвав замок та проник до приміщення майстерні, звідки викрав деякі інструменти вартістю 1383 гривні. Крадія помітив потерпілий і почав вимагати зупинитись, наполягав повернути викрадене майно, однак, незважаючи на зауваження, обвинувачений втік з місця злочину.

Також 12 лютого 2023 року біля 11:15 через відчинені двері він проник у салон автомобіля “ВАЗ 2106” білого кольору на території храму “Ікони Пресвятої Богородиці” в с. Ценява П’ядицької ТГ. За допомогою викрутки, яка знаходилась у салоні авто, завів двигун та покинув місце вчинення кримінального правопорушення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав частково. Він підтвердив обставини вчинених ним кримінальних правопорушень по факту викрадення сигарет з кіоску потерпілої, а також заволодіння транспортним засобом, що перебуває в користуванні потерпілого , вину в яких визнає в повному обсязі.

Зловмисник зазначив, що під час відправлення богослужіння в церкві, зайшов туди, а згодом, вийшовши на подвір’я, викруткою завів двигун автомобіля та поїхав ним в Буковель, по дорозі в який злетів з дороги на узбіччя, де йому допомагали вибратися, а близько 20-21 год. евакуатор забрав зазначений автомобіль.

Щодо викрадення інструментів з приміщення майстерні потерпілого, вину заперечив, оскільки перебуваючи в нетверезому стані, зайшов у двір через незачинені ворота погрітися у вказане приміщення, а його власник, взявши його за капюшон, вивів (викинув) звідти.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на 7 років.

Строк відбуття визначеного остаточного покарання рахуватимуть з 12 лютого 2023 року, тобто з дня його фактичного затримання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору