Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи живий Прут? Експерти досліджували якість води на початку ріки і вниз по течії. ВІДЕО

Чи живий Прут? Експерти досліджували якість води на початку ріки і вниз по течії

Новий документальний фільм від EXPL FILMS розповідає про екологічні загрози, що виникли перед гірськими річками в українських Карпатах. Зокрема про наш рідний Прут. Фахівці проаналізували, як відсутність центральної каналізації у поселеннях біля Пруту впливає на якість води. Масове будівництво готелів та курортів у небезпечній близькості до гірської ріки також дає свої результати.

Інформатор пропонує до перегляду фільм, аби краще розуміти, як зловживання людей нищить екологія, а відтак – і нас самих.

У цьому фільмі знявся коломийський активіст, рибак з діда-прадіда пан Володимир. Читачі Інформатора добре мають пам’ятати його за участю в акція на захист Шевченківського озера, також пан Володимир – співорганізатор висадки парку Героїв у Коломиї.

Нещодавно вийшов фільм “Живий Прут”, де Володимир розповідає про те, як риба реагує на зміну хімічного складу води. Інші герої стрічки мають фахові знання і беруть забори води для аналізу.

Створення таких екологічних фільмів можливе завдяки співпраці з Карпатським національним природним парком. Кошти виділені проєктом «Підтримка природно-заповідний територій в Україні», що фінансується урядом Німеччини.

Читайте статті до теми:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору