Інформатор Коломия

ГРОШІ

Преміював себе та сина: у Коломиї судили директора геріатричного пансіонату за корупцію

Преміював себе та сина: у Коломиї судили директора геріатричного пансіонату за корупцію

Коломийський суд за поданням прокурорів за адміністративну корупцію притягнув до відповідальності директора комунального закладу, який преміював себе та сина на майже 400 тис. грн. 

Що вирішив суд і про кого йдеться – розповість Інформатор.

Прокурори Коломийської окружної прокуратури довели у суді вину директора одного з місцевих комунальних закладів у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Встановлено, що посадовець приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів. Упродовж 2021-2023 років він видавав накази про преміювання себе та свого сина на загальну суму – 400 тис. грн.

Працівники Управлінням стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Національної поліції України склали стосовно нього 80 протоколів про  адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Коломийський міськрайонний суд визнав посадовця винним у вчиненні вказаних адміністративних правопорушень та наклав на нього стягнення у виді штрафу.

У каталозі судових рішень наразі в грудні оприлюднена тільки одна справа щодо порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та обмежень щодо запобігання корупції проти директора комунального підприємства.

Йдеться про судову справу за ч.1, 2 ст. 172-7 КУпАП. За подання прокурора судили виконуючого обов’язки директора Коломийського геріатричного пансіонату, уродженця с.Котиківка Городенківського району Івано-Франківської області.

На сайті пансіонату директором Коломийського є Роман Дмитрович Лазорко. Саме він до вересня 2023 року виконував обов’язки директора.

До теми: Персональний підприємець для коломийського пансіонату: як бізнесвумен з Воскресінців продає на мільйони

Дані з платформи YouControl

Суд прийняв рішення визнати винуватим директора пансіонату у вчиненні адміністративних правопорушень передбачених ч.1 ст.172-7, ч.2 ст.172-7 КУпАПта призначити йому стягнення.

– за ч.1 ст.172-7 КУпАП- у виді штрафу в розмірі  3400грн.

– за ч.2 ст. 172-7 КУпАП- у виді штрафу в розмірі 6800 грн.

На підставі ст. 36 КУпАП остаточно призначити підсудному стягнення у виді штрафу в розмірі 6800 грн.

А також стягнути судовий збір  в сумі 536,8 грн.

Таким чином підсудний сплатить 17 500 грн за те, що з порушенням антикорупційних законів виписав собі та сину премії на 400 тис грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору