Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відомому скульптору 1 лютого мають присвоїти звання «Почесний громадянин міста Коломиї»

Відомому скульптору 1 лютого мають присвоїти звання «Почесний громадянин міста Коломиї»

Роман Степанович Захарчук – автор численних пам’ятників та інших елементів міського середовища Коломиї. На розгляд депутатів Коломийської міської ради 1 лютого виноситься питання про присвоєння йому звання «Почесний громадянин міста Коломиї».

Повідомляє Інформатор.

Заслужений художник України, член Національної спілки художників України та Коломийської асоціації мистців Роман Захарчук народився 10 вересня 1961 р. у Коломиї. Закінчив школу №2, а в Косові — технікум народних художніх промислів. У 1980-і рр. навчався у приватній студії живописця В. Зарецького в Києві. Живе у Коломиї. Працював керівником дитячої художньої студії, художником-оформлювачем, розписував церкви на Галичині.

Написав портрети Героїв України Романа Іваничука та Івана Драча, єпископів УГКЦ Павла (Василика) та Миколая (Сімкайла), Михайла Вишиванюка, відомого хореографа Богдани Демків та ін.

Створив скульптури Героїв України Василя Ткачука та Дмитра Павличка, Президента України Віктора Ющенка, відомого співака Назара Яремчука.

Автор пам’ятників борцям за волю України, а також письменника Андрія Малишка в Києві.

Зокрема Роман Захарчук є автором низки монументальних та сакральних пам’ятників:

  • “Жертвам сталінських репресій”, 1999р;
  • “Різдво”,  2000р. у Музею писанкового розпису
  • “Ангели”, 2005р біля кляштору;
  • “Сотник Гамалія”, 2005р.;
  • “Воїнам УПА”, 2008р.;
  • “Мойсей”, 2008р.;
  • “Початок”, 2012р.;
  • “Мирослав Симчич”, 2023р.

За працю у культурному, мистецькому, історичному наповненні середовища міста низкою монументальних та сакральних пам’ятників міськрада пропонує присвоїти від 16 січня 2024 року звання «Почесний громадянин міста Коломиї» відомому коломийському скульптуру, активному члену громади, авторитетному фахівцю, учаснику багатьох міжнародних, всеукраїнських, регіональних проєктів, виставок, симпозіумів Захарчуку Роману Степановичу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору