Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Нарешті зарплатня! Медики КЦРЛ отримали довгоочікувані виплати

Нарешті зарплатня! Медики КЦРЛ отримали довгоочікувані виплати

Понад місяць працівники Коломийської центральної лікарні не отримували зарплатню, гендиректор Андрій Кошкін пояснював це тим, що кошти не надійшли на рахунки лікарні. Та ось, 2 лютого медики нарешті отримали зарплатню за грудень та аванс за січень.

Детальніше розповість Інформатор.

Затримка зарплати у Коломийській ЦРЛ вже стала сумною традицією в місті. Минулого року в останній день зими медики Коломийської ЦРЛ та її підрозділів врешті отримали зарплату за січень. А в липні 2023 року медсестри з’ясовували в п. Кошкіна, чому з початку року у них зменшилась і без того невисока зарплата, а за червень виплатили тільки частину.

Вчора, 1 лютого, на сесії міської ради Андрій Кошкін звітував перед депутатими, чому медики не отримали зарплату за грудень 2023 року та аванс за січень 2024 року. Він зазначив, що за 2023 рік КЦРЛ заробила понад 220 млн грн, з них 84% витрачають на зарплату медпрацівників (лікарів, медсестер, молодшого медичного персоналу і тд). Ще 14% на медикаменти, інші 2% – на утримання будівель КЦРЛ. Та кошти за грудень, станом 1 лютого, ще не надійшли на рахунки лікарні.

Вже сьогодні, 2 лютого, Інформатор зв’язався з гендиректором. Андрій Кошкін повідомив, що кошти нарешті виплатили медикам.

Та що буде далі з зарплатами для медпрацівників невідомо.

Нагадаємо, що 1 лютого перед сесію Коломийської міської ради у ратуші вирішили фінансово допомогти медсестрам та молодшому персоналу: виділили по 2 тис грн одноразової допомоги.

Нагору