Інформатор Коломия

ВЛАДА

Не для економії? Що відповіли у ратуші Коломиї про причини періодичного закриття садочків

Не для економії? Що відповіли у ратуші Коломиї про причини періодичного закриття садочків

Систематично взимку та влітку у Коломиї майже всі садочки зупиняють свою роботу. Тоді 1-2 заклади працюють як чергові. Батьки не прихильники чергових садків, вбачаючи у цьому додатковий стрес для дитини та незручності через добирання. Міський голова наголошує, що садки дорого обходяться бюджету. Але за офіційною версією причина закриття садків ховається не в економії.

Інформатор дав запит, щоб дізнатися, скільки заощаджує громада у період роботи кількох чергових садків, коли вихователі та няні інших ЗДО переводяться на 2/3 оплати праці.

І ось що нам відповів заступник міського голови Михайло Качанський:

Виявляються, в ратуші не можуть порахувати, скільки на оплаті комунальних платежів закладів дошкільної освіти та зарплаті працівникам вдається зекономити у період закриття більшості садків Коломиї.

“Щодо зекономлених бюджетних коштів на період призупинення освітнього процесу повідомляємо, що прорахувати таку інформацію не можливо, оскільки попередні роки заклади дошкільної освіти функціонували не в повному обсязі через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, правовий режим воєнного стану та вимкнення електроенергії”, – йдеться у відповіді Михайла Качанського.

Цікаво: 80 тис матеріальної допомоги і щедрі преміальні: які офіційні прибутки заступника міського голови Михайла Качанського

А ще у ратуші переконують, що садки закриваються на деякий час (близько місяця) щорічно під час зимових та літніх канікул через низьке відвідування та ремонти:

“ЗДО призупиняють свою роботу на підставі подань керівників у зв’язку із зниженням відсотка відвідування, проведенням поточного ремонту будівель та споруд та підготовкою закладів дошкільної освіти до нового навчального року”.

І на завершення заступник міського голови, що курує освітній напрямок, стверджує:

“В закладах дошкільної освіти призупинення освітнього процесу не було метою зекономити бюджетні кошти”.

Нагадаємо, що в 2022 році міський голова Коломийської громади заявив, що вартість відвідування садка обходиться місту у 16-20 тис на місяць. Але офіційні цифри ніяк не збігаються із твердженням мера, адже голова прорахувався щонайменше у 5 разів.

Деталі: Скільки обходиться бюджету Коломиї перебування однієї дитини у садку.

Також нагадуємо, що на період Різдвяних свят влада міста мала на меті наприкінці грудня закрити всі садки, а з січня відкрити тільки один – у мікрорайоні Леонтовича, куди довго і складно дістатися. Після резонансу управління освіти заявило, що працюватиме ще садок в районі автостанції і розпочне він свою роботу ще в останній тиждень 2023 року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору