Інформатор Коломия

ГРОШІ

Майже монополістка: коломийська підприємиця 7 років постачає квіти комунальникам міста. Хто це і які доходи?

Майже монополістка: коломийська підприємиця 7 років постачає квіти комунальникам міста

З 2017 року підприємиця з Коломиї заключила 85 з 88 усіх договорів з комунальними підприємствами Коломиї. Загальна сума за цими угодами сягнула 2 млн грн. Серед її товарів – розсада, цибулини квітів, субстрати, декоративна кора, насіння та агрохімія.

Інформатор розповість про недрібну монополію на квітах.

Нещодавно підприємиця з Коломиї вкотре перемогла у черговій тендерній закупівлі для КП “Зеленосвіт”.

Вона має надати розсади квітів для клумб Коломиї на 194 372 грн. Більша частина цих квітів недорогі: чорнобривці, бегонія, агератум, пеларгонія, санталіна, діхондра, спірея, віола та кілька кущиків лаванди й плюща.

Це – коломийська підприємиця Вікторія Будзяновська, зареєстрована 27 років тому у квартирі багатоповерхівки на вулиці Бандери у Коломиї.

Для комунальних підприємств і закладів Коломиї ось уже 7 років постачає продукцію для озеленення.

77% договорів  цієї бізнесменки – для КП “Зеленосвіт”. З 2017 до 2020 року всі її договори були виключно з “Зеленосвітом. Більше десятиліття керував КП “Зеленосвіт” Василь Михайлищук. Нещодавно вийшов на пенсію.

До теми: Персони ратуші: на зарплату головного озеленювача за 2022-2023 рр з бюджету Коломиї витратили понад 1 млн грн.

Серед інших комунальних підприємства, які закуповують товари у цієї підприємиці – ритуальна служба та центр туризму і дозвілля Коломийської міської ради.

Ціни, за якими пані Вікторія постачає квіти Коломиї вище ринкових, про це Інформатор, зокрема писав у статті Тюльпани в рази вище ринкової ціни закупили коломийські озеленювачі

Зокрема Вікторія Будзяновська продала Коломиї 12 600 цибулин тюльпанів з 2020 року.

Відтак вартість цибулини для Коломиї в різні роки становила 10 грн, 14 грн, а зараз – 27 грн.

Відтак навіть якщо рахувати тюльпани по 14 грн за цибулину, то Коломия перевитратила майже 30 тис грн на останній закупівлі.

Але для Чернівців ціна у цієї ж підприємиці восени 2022 року становила 5 грн за цибулину. Чомусь своїм бізнесвуменка з Коломиї продає в рази дорожче.

І ще одне питання: тюльпани – багаторічні квіти, для чого Коломия щороку закуповує нові цибулини тисячами?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору