Коломия До сайту

Коломию перевірятимуть на безбар’єрність

Коломийська громада недостатньо доступна для людей з інвалідністю. Про це заявив міський голова і додав, що це планують змінювати.

Як саме – розповість Інформатор.

Нещодавно у Коломиї засідав комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до обʼєктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. На засіданні обговорили, як будуть робити Коломийську громаду більш безбар’єрною.

Зокрема, вирішили невдовзі перевірити на безбарʼєрність з’їзди з тротуарів на головних вулицях Коломиї.

Ще комітет має визначити декілька критичних обʼєктів, де є нагальна потреба, і привести їх до норм доступності.

Також планують перевірити органи місцевого самоврядування, структурні підрозділи та комунальні установи на питання безперешкодного доступу та визначити потребу встановлення інформаційних табличок шрифтом Брайля.

За словами міського голови, обстежувати місто хочуть разом із особами з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, особами з вадами слуху та зору, пораненими військовослужбовцями (за згодою).

До слова, Інформатор ще торік почав досліджувати інклюзію в Коломиї та перевіряв, чи можуть люди з інвалідністю потрапити в деякі установити. Про це у статтях:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237