Інформатор Коломия

ВЛАДА

Мер Попасної, якого звинувачують у держзраді, донедавна працював у Коломийській міській раді

Мер Попасної, якого звинувачують у держзраді, донедавна працював у Коломийській міській раді

Колишній комуніст, регіонал, міський голова Попасної  і обвинувачуваний у державній зраді Юрій Онищенко з’явився у Коломийські міськраді наприкінці 2022 року. Станіславський хотів призначити його начальником управління освіти. З цією темною історією з минулого, з ламаною українською і регіоналівськими вподобаннями. Проте після скандалу, його залишили на старій посаді. 

Інформатор розповість в деталях.

Біографія колишнього міського голови Попасної має кілька темних плям.

Висуванець компартії з досвідом тренера,”воєнрука” та інспектора ДАІ, Юрій Онищенко з’явився у Коломийській міській раді у 2022 році.

Скріншот із сайту ЦВК, де видно, що Юрій Онищенко був висуванцем від комуністичної партії 2010 р.

У 2014-му після так званого референдуму місто було окуповане понад два місяці. 22 липня над адмінбудівлями у Попасній знову замайорів український прапор  і, як писали ЗМІ, на першому українському БТРі місцеві мешканці побачили мера, який висувався від компартії, Юрія Онищенка.

До теми:  Темна історія: чому СБУ звинувачувала мера Попасної у співпраці з окупантами і чи вплине це на рішення про його призначення в освіту Коломиї?

Того ж року йому висунули підозру за звинуваченнями у допомозі терористичній організації “ЛНР” у проведенні псевдореферендуму.

Але все не насторожило міського голову Богдана Станіславського.

На початку 2023 року хотів призначити Онищенка начальником управління освіти, та через бунт громади і під тиском депутатів таки відмінив рішення. Щоправда, спершу  активно взявся захищати майбутнього претендента на високу посаду в управлінні освіти Коломиї. Зокрема згадав про закони, рівність та християнство, додавши до допису світлину Любомира Гузара і цитату патріарха.

Робота Онищенко у коломийські ратуші та витрати на його зарплату

Юрій Онищенко прийшов працювати у Коломийську міську раду наприкінці лютого 2022 року. Став завідувачем диспетчерів муніципальної інспекції.

За кілька днів у грудні 2022 року Онищенко заробив у міськраді 6800 грн.

У 2о23 році його зарплатня за 11 місяців витягнула з міського бюджету майже третину мільйона – 277 658грн, а це біля 25 000 грн щомісяця.

За цей час він отримував щедрі доплати: до окладу 6100 йому додавали по 22 000 грн  преміальних та надбавок за “високі досягнення у праці”. Також у серпні 2023 року він отримав матеріальну допомогу у розмірі понад 25 тис грн.

Також протягом року він отримав 100 207 грн пенсії.

У перший місяць 2024 року він отримав 20 631 грн, з яких майже 13 500 грн – інші виплати.

У січні 2024 року Юрій Онищенко звільнився з Коломийської міської ради.

2023 рік, зарплата Ю. Онищенка

2024 рік, січень, зарплата Ю. Онищенка

У декларації за 2023 рік Подружжя Онищенків задекларувало майже 600 тисяч доходів, 820 000 грн збережень у готівці, 1 вантажний автомобіль, 5 легковиків, мопед і мотоцикл. З нерухомості на них офіційно зареєстрований житловий будинок на 106,8 м², нежитлові приміщення на 229,5 м², 40 258 м² землі та квартира на 41 м². Нерухоме майно зареєстроване у Попасній та у селищі Врубівка Попаснянської ТГ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору