Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

То хто ж шахрай? Агрофірма на Коломийщині не заплатила пайовикам та ще й вимагає віддати гроші

То хто ж шахрай? Агрофірма на Коломийщині не заплатила пайовикам та ще й вимагає повернути кошти

Нещодавно Інформатор розповідав про борги агрофірми на Коломийщині перед своїми пайовиками. Та супротив власників землі, вочевидь, підприємство не сприйняло всерйоз. Ба більше – виставило кільком пайовикам претензії та вимагає повернути чималу суму коштів.

Про це Інформатору розповіли місцеві мешканці.

Нагадуємо, близько 20 мешканців Великої Кам’янки склали колективне звернення до сільської ради і готувалися подати позов до суду на ТОВ “Агро-Дует” через боргування їм за оренду земельних паїв.

Серед них – пані Галина та її чоловік Василь. Як розповідалось, вони успадкували землю від своїх рідних і здають свої паї цій агрофірмі. У них з чоловіком на двох біля 3 га поля, раніше за користування цією землею агрофірма виплачувала понад 20 тис грн за рік. Проте підприємство не виплатило ще залишки за 2022 рік, а тепер боргує за 2023 рік.

Втім, після того, як подружжя підняло питання виплати їм коштів, компанія “Агро-Дует” надіслала пані Галині претензію, в якій звинуватила жінку у шахрайських діях і вимагає повернути фірмі майже 25 тис грн, нібито отримані за оренду паїв. В претензії йдеться, що вона ще з 2014 року отримувала орендну плату за пай більшого розміру, ніж його фактична площа згідно документів.

Пані Галина стверджує, що вона подавала всі необхідні документи, згідно яких їй і мали нараховувати орендну плату.

Щодо її чоловіка – пана Василя – агрофірма заявила, що він позбавив їх права скористатися переважним правом укладання договору оренди на новий термін, оскільки пан Василь 30 січня 2024 року заключив договір з іншою агрокомпанією. “Агро-Дует” просить розірвати заключений договір з іншим орендарем.

На обидвох власників паїв агропідприємство збирається подати позов до суду.

За словами пані Галини, вона звернулась до адвокатів і її запевнили, що дії представників агрофірми неправомірні. Тож жінка збирається боротися за свої права й далі.

Представник фірми Володимир Олєвнік, який проживає у Польщі, 3 квітня планує приїхати у Кам’янку, аби особисто зустрітися із пайовиками.

Інформатор слідкуватиме за ситуацією.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору