Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Біля Воскресінецької гори вигоріли гектари землі

Нагадуємо, за підпал сухої трави в умовах воєнного стану є не лише адміністративне, але й кримінальне покарання. І якщо вогонь підбереться до мереж, обійсть, об’єктів критичної інфраструктури, то таке ґаздування будуть розцінювати як диверсійну діяльність. Під час воєнного стану підпали сухої трави становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни. “Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна”, – стверджують у Комітеті гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради. Детальніше про відповідальність за підпали – у статті Ігри з вогнем: як палії трави перетворилися на диверсантів

Вже кілька годин під Коломиєю палають схили Воскресінецької гори. Гамують пожежу за недбалими туристами наші рятувальники. Станом на 20:00 вогонь ще не вдалось ліквідувати. Займання охопило гектари території між Стрітенським мостом і горою.

Повідомляє Інформатор.

Повідомлення про пожежу із проханням врятувати території надійшло від старости Воскресінців Любомира Білейчука. Він сам приєднався до ліквідації вогню.

Для розуміння, до самої гори пожежна машина не може дістатися, тому пожежні своїм ходом дісталися від кладки і вручну гасять вогонь.

Отак чийсь недопалок чи невдалі шашлики змушують рятувальників і старосту годинами важко працювати у недільний день.

Нагадуємо, за підпал сухої трави в умовах воєнного стану є не лише адміністративне, але й кримінальне покарання. І якщо вогонь підбереться до мереж, обійсть, об’єктів критичної інфраструктури, то таке ґаздування  будуть розцінювати як диверсійну діяльність.

Під час воєнного стану підпали сухої трави становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

“Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна”, – стверджують  у Комітеті гуманітарної  та інформаційної політики Верховної Ради.

Детальніше про відповідальність за підпали – у статті Ігри з вогнем: як палії трави перетворилися на диверсантів

у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору