Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Затримали прикарпатців, які допомагали чоловікам втікати з України через Тису та ліси

Затримали прикарпатців, які допомагали чоловікам втікати з України через Тису та ліси

Сплав по Тисі або похід гірськими лісами – це міг би бути перелік туристичних пропозицій, але для цих “туристів” він обійшовся занадто дорого. За 11 500 євро двоє прикарпатців, закарпатка та іноземець допомагали ухилянтам незаконно перетинати кордон поза пунктами пропуску. Цікаво, що спершу така послуга коштувала вдвічі дешевше.

Пише Інформатор, посилаючись на поліцію області.

Канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон організували четверо осіб: 51-річний та 45-річна мешканці Івано-Франківщини, а також подружжя – 38-річна жінка із Закарпаття та 26-річний іноземець.

Відомо, що прикарпатці знаходили клієнтів та допомагали їм потрапити в прикордонну область, а їхні спільники інструктували ухилянтів та допомагали їм перетнути кордон сплавом Тисою або через гірські ліси.

Організаторів та співучасників затримали під час спроби незаконного перетину кордону.

Слідчі задокументували переправлення двох ухилянтів, яким зловмисники допомогли незаконно виїхати за межі України. За це вони отримували спершу 6,5 000 євро, а згодом ціна зросла до 11 500 євро.

Правоохоронці провели 18 обшуків в Івано-франківській та Закарпатській областях. Вилучили понад 500 000 гривень у різній валюті, автомобіль «Mercedes», який спільники використовували для перевезення чоловіків.

Чотирьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України.
Трьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою, четвертій фігурантці – домашній арешт.

Затриманим загрожує до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору