Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У ДТЕК назвали 4 умови за яких в Україну знову будуть введені графіки аварійних вимкнень

Енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення світла в Україні.  Голова Міненерго Герман Галущенко радить готуватись до будь-яких сценаріїв.

Повідомляє Інформатор за даними наших столичних колег.

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука існують 4 умови, за яких можуть виникнути обмеження по всій країні. Лише за цих умов існує ймовірність введення погодинних графіків відключення світла по всій Україні.

У першу чергу, йдеться про вирішальне значення, яке має відновлення теплової генерації. Крім того, збільшення споживання електроенергії під впливом спеки, що традиційно спостерігається у липні та серпні, є ще однією причиною. По-третє, може статися недостача електроенергії, яку Україна імпортує з Європи. І, нарешті, можлива неспроможність передачі необхідного обсягу електроенергії до певних регіонів. Ці чинники Сахарук пояснив в етері телемарафону.

“Тоді єдиний спосіб збалансувати систему – це знизити споживання. Зменшити споживання можна єдиним способом – це погодинними графіками відключення”, – пояснив Сахарук.

При цьому він наголосив, що лише при здійсненні всіх з чотирьох вищеназваних умов є ймовірність введення погодинних графіків відключення світла по всій Україні.

Що відомо про стан енергетики на 13 квітня

Станом на 13 квітня енергетична ситуація в Україні має свої обмеження та відновлення по всій країні. Загалом, в енергосистемі України залишається напружена ситуація, зокрема на Харківщині та в Дніпропетровщині, де продовжуються обмеження споживання електроенергії. Втім, за добу енергетики змогли відновили електропостачання для близько 144 тисяч споживачів.

Нагадаємо, що 11 квітня російські окупанти здійснили черговий акт тероризму проти України, завдавши масованого ракетного удару по Трипільській теплоелектростанції. Внаслідок обстрілу, який здійснювався за допомогою дронів-камікадзе та ракет, ТЕС була повністю зруйнована.

За оцінками фахівців підприємства, генеруючі потужності станції знищені на 100%. Це стало значним ударом по українській енергосистемі, адже Трипільська ТЕС була однією з найпотужніших в країні. ПАТ “Центренерго”, якому належала станція, втратило всі свої потужності з генерування електроенергії. Попри руйнації об’єктів енергетики по всій країні, поки що в “Укренерго” сподіваються, що обмеження споживання електроенергії вводити не доведеться.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору