Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї пропонують у двічі меншу зарплату, ніж очікують при працевлаштування. СТАТИСТИКА

У Коломиї пропонують у двічі меншу зарплату, ніж очікують при працевлаштування. СТАТИСТИКА

Дані сайту з пошуку роботи свідчать, що середня зарплата по Коломиї у березні 2024 року становить 8135 грн, тим часом у запитах за резюме коломияни очікують зароблять в середньому 15000 грн. То яку ж зарплату навесні пропонують роботодавці у нашому місті, чим заманюють і в які сфери більший запит фахівців?

Про все це розповість Інформатор за аналітичними даними сайту з пошуку роботи.

Так, згідно даних за січень-березень 2024 року року середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці, складає 8135 тис грн., це на 142% менше, аніж було у жовтні 2023 року. Тим часом коломияни, які подають своє резюме, в середньому очікують отримувати 15 тис грн, у жовтні грудні цей показник був 17 тис грн

Порівняти можна за даними статті Які зарплати по Коломиї і де більше платять

Серед сфер, де найвищий запит на працівників, залишається торгівля – 37% всіх вакансій, а у першій половині квітня – понад 60% запитів.

Неочікувано затребуваним – 38% всіх вакансій – став державний сектор, це можна пояснити запитом на військову службу.

Хоча у квітні цей показник впав до 14%.

 

Працівників у сферу транспорту й логістики, а також у готельний бізнес шукає 10-12% роботодавців. А от недержавні організації пропонують роботу вкрай рідко – тільки 2%.Читайте до теми: Коломия пропонує роботу | вакансії тижня

Тим часом по Коломиї багато (15-16%) бажаючих працювати студентів на старті кар’єри, клієнт-менеджерів, адміністраторів та сфери послуг. Пропозицій же за цими спеціальностями небагато.

Що ж до зарплати, то найбільше пропонують торговим представникам з авто або без, обіцяючи в середньому біля 20 тис грн\міс (це на 5 тис грн на місяць менше, ніж у жовтні-грудні попереднього року).

Також затребуваними є менеджери з продажу, їм роботодавці Коломиї готові платити також  не менше 20 тис грн.

З ТОПу високих зарплат випади касири на АЗС, ще наприкінці 2023 року їм пропонували біля  15 тис грн на місяць.

Наразі по місту понад 1 тисяча коломиян активно шукає роботу через сайти, тим часом пропозицій тільки 458.

Найчастіше роботодавці заохочують нових працівників безкоштовним навчанням, бонусами, преміями, переглядом зарплати, знижками на товари, корпоративами. Тим часом медичне страхування зустрічається вкрай рідко – лише у 5% випадків.

Детальніше – у графіках.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору